Digia esitteli kehittämäänsä MeeGo-käyttöliittymää

15
Manu Pitkänen

Digia esitteli kehittämäänsä MeeGo-käyttöliittymää
Suomalainen ohjelmistoyhtiö Digia on esitellyt MeeGo-käyytöjärjestelmälle kehittämäänsä kolmiulotteista käyttöliittymää. Digian mukaan se kehitti graafisen käyttöliittymän kuukaudessa.

Kuten alla olevasta videosta voi nähdä, on käyttöliittymä on kuin merenpohja. Pikakuvakkeet esitetään kuplina, joita voi siirrellä ympäri merenpohjaa niin korkeus-, leveys- kuin syvyyssuunnassakin. Videolla käyttöliittymää esitellään niin IdeaPad S10-3t -minikannettavassa kuin Nokian N900 -puhelimessakin.

Minikannettavien ja älypuhelinten lisäksi MeeGo-käyttöjärjestelmää voidaan hyödyntää hyvin kirjavassa joukossa laitteita. Nokian ensimmäinen MeeGo-pohjainen älypuhelin näkee päivänvalon ensi vuoden aikana.





Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Xiaomi 12T – hinta laskenut -37%

Xiaomi 12T
406 € Proshop
406 € CDON
438 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 648 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Samsung Galaxy A23 5G – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy A23 5G
129 € DNA
149 € Power
169 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Kommentit (15)

eebet
eebet

2

Näyttää kyllä Meegon tulevaisuus aika valosalta, kun näitä kaikenlaisia sovelluksia alkaa pikkuhiljaa ilmestymään vähän joka puolelta

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
MeeGou (vahvistamaton)

5

Ei oikein tuo resitiivinen kosketusnäyttö pelaa,toivottavasti tuo MeeGo tulee vain Kapasitiivisella näytöllä varustettuihin malleihin!.

Vastaa
akse
akse

7

@3@5
Luultavasti vähän tahmea tommonen karkki tuossa puhelimessa, vielä. Tuota handset meegoa ei ole juurikaan vielä optimoitu, ei tainnu grafiikkakiihdytystäkään hyödyntää vielä kovin hyvin(jossain oli joku demo uusilla ajureilla ja oli tosi smoothi).

Mua ei miellyttäny tommoset efektit.. printtais ennemmin vaikka tekstiä ruudulle niin olis selkeempi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

8

Tämä taitaa olla vain joku demo, mikä tuskin päätyy koskaan mihinkään tuotteeseen. Demotaan sitä, kuinka nopeasti ja helposti voidaan tehdä jotain näyttävää MeeGolle. Eli houkutellaan devaajia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

9

toiset tykkää - toiset ei, mutt kivaltahan tuo näytti siinä kannettavan ruudulla kevyesti soljuessaan. Mutt mä jään kyll yhä vaan enemmän ihmetteleen sitä, kun Digia teki kälin edes tuohon vaiheeseen kk:ssa, mutt Noookia ei oo saanut mitään näytetettävää edes vuodessa puhelin-alustalle. Kaikki (?) näytettyhän on esitetty kuuluvaksi läppäri-puolelle ja sekin Intelin toimesta.
Eikö Nokia osaa vai eikö se VIELÄKÄÄN panosta tuohon käytännössä, vaan ainoastaan puheissaan...?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
piimäpertti (vahvistamaton)

10

@10 kermajopelle ensin alkuun, että kannattaisi lukea uutinen ensin: Digian tekemää käyttöliittymää tuossa demotaan, ei Nokian.

Hyvältähän tuo näyttää, ja ehkei aivan suoraan tuollaisena tule koskaan MeeGolle. Akunkesto mietityttää hieman, luulisi että tuollaisten efektien käyttäminen kuluttaa akkua suht reippaasti?

Vastaa
3rp3
3rp3

11

"One month, one developer"
On kyllä loistavaa työtä! :D
Ei tuo ehkä kovin käytettävä oo, mutta hyvää mainosta mahdollisuuksista.
Työpöytäkuutio Compizin tyyliin ois mukava: katolle moniajo, sivuille työpöytiä, ja pohjaan valikko... :P

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kermajorma (vahvistamaton)

12

jaahas..meikäläisen kommentteja poistetaan sitten ihan järestään..nokian pellebyrokraatitko tätä sivua ylläpitää kun ei ansaittua aiheellista kritiikkiä voi kohdistaa n-alkuiseen puhelinvalmistajaan..kyllä te olette sokeita nokian persiinnuolijoita, FAIL puhelinvertailun ylläpito FAIL!

*edit Kritiikkiä saa ja pitääkin esittää, kuhan sen tekee asiallisesti, omat mielipiteet selkeästi argumentoiden, "nokia sux boo FAIL FAIL" ja "ylläri taas et nokia sitätätä"-kirjoittelu ei ole järkevää jokaiseen Nokiaa koskevaan artikkeliin.

Toimintasi haiskahtaa pahasti trollaukselta/tahalliselta provosoinnilta, tätä ei ymmärrettävistä syistä haluta aD:ssä katsella. Eli ensimmäisenä peili käteen kun provosoivat vastaukset lähtevät bittitaivaaseen. - Betrayed*

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
n900 omistaja (vahvistamaton)

14

N900 on ollut mitä mainioin työpuhelin ainakin itselleni, joten ihmettelen kovasti edellä esitettyä kritiikkiä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.