NFC-maksaminen alkaa Suomessa todenteolla ensi vuonna

5
Manu Pitkänen

NFC-maksaminen alkaa Suomessa todenteolla ensi vuonna
NFC-maksaminen on kehittynyt pitkälle ulkomailla ja niistä kertovat uutiset keräävät Suomessa usein kommentteja, joissa päivitellään kehityksen hitautta kotimaassamme.

Uusi lähimaksutapa on kuitenkin saamassa tuulta siipiensä alle Suomessakin ensi vuonna. Kerroimme marraskuussa, että Luottokunta on tuonut tarjolle NFC-maksupäätteitä, joiden avulla kauppiaat antavat asiakkaille mahdollisuuden maksaa ostoksensa kontaktittomasti esimerkiksi puhelimen avulla.

Tämän lisäksi teleoperaattori Elisa vahvisti Puhelinvertailu.comille, että se aikoo tukea NFC-maksamista ja tuoda markkinoille sitä tukevia laitteita. Elisa ei halunnut kertoa tarkasta aikataulustaan, mutta maksupäätteet tulevat saataville joka tapauksessa ensi vuoden ensimmäisen puoliskon aikana. Ensi kesänä Luottokunnan on tarkoitus aktivoida laitteidensa NFC-ominaisuudet.

Luottokunnan mukaan alle 20 euron ostokset voidaan maksaa ilman PIN-koodin näppäilyä NFC:n avulla. Suurempia ostoksia varten koodi tarvitaan.



NFC-yhteensopivuus ei ole kuitenkaan tae siitä, että puhelimella voidaan suorittaa kontaktittomia maksuja. Esimerkiksi useista Nokian puhelimista löytyy kyllä NFC, mutta ne eivät välttämättä sisällä tarvittavia turvaominaisuuksia, jotka mahdollistaisivat maksutapahtumien tekemisen puhelimilla. NFC-yhteensopivuus on joissain tapauksissa mahdollista saada puhelimeen erillisillä microSD- tai SIM-korteilla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy A23 5G – hinta laskenut -34%

Samsung Galaxy A23 5G
129 € DNA
149 € Power
197 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 196 €

Kommentit (5)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

No, omassa C7:ssä on NFC, muttei mahdollisuutta NFC-maksuihin. (Puuttuva turvahärpäke.) Ei tosin paljoa harmita: Nyt jo pystyn käyttämään NFC:tä siihen, mihin sitä pääosin käytetään, eli laitteiden yhdistämiseen sekä turhanpäiväiseen "täppäämiseen". Ja jos ensi kesänä ensimmäiset maksut voidaan suorittaa, on aika turvallista veikata, että laajempaan käyttöön päästään vasta ehkäpä vuoden päästä. Joten onneksi NFC-maksamisen kehitys on sen verta hidasta, ettei tarvitse heti olla vaihtamassa luuria :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Samppa jyrää! (vahvistamaton)

3

Nokialta juu varmasti on tulossa,mutta on myös Samsungilta tulossa!.Tammikuun aikana julkistettava Samsung Galaxy S3 tukee myös!. ;)
Ja varmasti myös tulevat Samsung Android 4.0 Tablet-mallit (mm.11.6 tuumainen).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

5

3@
> Nokialta juu varmasti on tulossa,mutta on myös Samsungilta
> tulossa!.

Nokian tuore Symbian mallisto on NFC tuellinen ja C7 edellisestä aallosta. Uutinen puhuu puhelin NFC maksamisesta, mutta onko Elisa tuomassa jotain puhelin NFC palvelua, vai onko puhelin osuus toimituksen omaa lisäystä.

Luottokunta lanseraa NFC maksukortteja.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.