Nokia aikoo keskittää Lumia-älypuhelinten valmistuksen omiin tehtaisiin

13
Manu Pitkänen

Nokia aikoo keskittää Lumia-älypuhelinten valmistuksen omiin tehtaisiin
Nokia aikoo jatkossa hyödyntää aiempaa enemmän omia tehtaitaan Windows Phonea käyttävien Lumia-älypuhelinten valmistuksessa. Nokia hyödyntää tällä hetkellä taiwanilaisen Compalin tehtaita uusien älypuhelinten tuotannossa.

Nokian Puhelinvertailu.comille kertomien tietojen mukaan Lumia 710 -puhelin valmistetaan alusta loppuun yhtiön omilla tehtailla. Sen tuotanto alkaa Masanin tehtaalta, Etelä-Koreasta. Kärkituotteen, eli Lumia 800:n, valmistuksessa taas hyödynnetään ulkopuolisia tuotantolaitoksia. Sen kustomointi ja pakkaus kuitenkin tapahtuu Nokian tehtailla (pääasiassa Salossa ja Masanissa).

Matkapuhelinjätti halusi todennäköisesti turvautua ulkopuoliseen apuun vain saadakseen tuotteita mahdollisimman nopeasti markkinoille. DigiTimesin juuri julkaiseman uutisen mukaan Nokia valmistaisi itse tulevan Lumia 900:n, mutta kehitteillä oleva edullisempi Tango-malli valmistettaisiin Compalilla.



Nokian Puhelinvertailu.comille eilen kertomat tiedot eivät sulje pois mahdollisuutta hyödyntää ODM-valmistajien laitoksia tulevaisuudessakin, vaikka tarkoituksena onkin hyödyntää tulevina vuosina nykyistä enemmän omia tehtaita. DigiTimes väittää Compalin valmistavan Lumia 710 -mallia, joka ei ole kuitenkaan linjassa meidän Nokialta kuuleman tiedon kanssa.

DigiTimes kertoi hiljattain, että Compal toimitti viime vuoden viimeisellä neljänneksellä 1,5 miljoonaa puhelinta. Tästä leijonanosan arvellaan olevan Nokian Lumioita. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Ray Chenin mukaan Microsoft julkaisee tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla Tango-mobiilialustan ja touko-kesäkuussa on luvassa Tango 2.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (13)

Anonyymi käyttäjä
eFlop Lumia (vahvistamaton)

1

Hyvä,että Salon Nokia-tehtaalle on tulossa töitä,kun halvemman luokan Lumia-malleja aletaan pakkaamaan siellä ja myös uskolliset ja isänmaalliset Nokia-fanit tulevat ostamaan,mutta jos verrataan maailman myyntiä (Lumia 800/900) niin...aika kehnoksi tulee jäämään,koska Android 4.0 JYRÄÄ!!!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
vinosilmä (vahvistamaton)

2

Androidi ei jyrää muussa kuin bugien määrässä.

Vastaa
Japi73
Japi73

5

1@ Eiko Lumia ole puhelinmalli ja Android käyttöjärjestelmä? Näin mä olen ymmärtäny 3:n android laitteen omistajana, mutta saatan olla väärässäkin. Lisäksi vertaulsessa on vuosia myynnissä ollut käyttis vs. Mudassa ryömineen Nokian uutuus laite. Nykyään kaiken pitää "analyytikkojen" mukaan myydä räjähdysmäisesti heti markkinoille tullessa, mutta joskus kuluu enemmänaikaa, että markkinat "lämpiää". Itse jään odottamaan Lumia 900 tai voi olla että 800 tulee hommattua, sen verran kiinnostavasta vekottimesta kyse.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Nok-puolustaja (vahvistamaton)

8

Omissa tehtaissa, kuten Salossa, tehtänvä ominaisuuksiltaan parhaiden varustetut laitteet. Näin ei valu ehkä niin helposti kallisarvoisia tietoja kiinalaisten tai vastaavien (huijarien) käsiin

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

9

@4
Mitä jos tämä kansalaispoliisi keskittyisi omaan elämäänsä, ja kommentoisi ihan sitä uutista vaan? Rasittavaa tuollainen.

Tämäkin uutinen vain enteilee Nokian myyntiä mielestäni. No, eiköhän me muutaman kuukauden päästä olla fiksumpia tässäkin asiassa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
vinosilmä (vahvistamaton)

10

@7
Rohkenen väittää että Nokia on myynyt Windows puhelimia enemmän kuin meego puhelimia.

Vastaa
osakar94
osakar94

11

@9
Ei toi minusta mitään kansalaispoliisi juttua ollut. Et voi kieltää etteikö nämä ärsyttävät "SGS2" ja muut android trollit jokaisessa uutisessa olisi todellakin ärsyttäviä.

@2
Täysin samaa mieltä!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.