Motorola: Android-päivitysten hitaus johtuu Googlesta

6
Teemu Laitila

Motorola: Android-päivitysten hitaus johtuu Googlesta
Motorolan mukaan Androidin hitaasta päivitystahdista ei voi syyttää puhelinvalmistajia, vaan todellinen syypää viivästyksiin on Google itse sekä kustomoituja laitteita vaativat operaattorit.

Vaikka Motorola on pian siirtymässä kokonaan Googlen omistukseen, yritysasiakkaista vastaavan yksikön johtaja Christy Wyatt ei pelkää kritisoida tulevan emoyhtiön päivityskäytäntöjä. "Kun Google julkaisee uuden ohjelmistoversion, se rakennetaan toimimaan sillä puhelimella, jossa se ensimmäisenä saapuu markkinoille", Wyatt selittää viitaten Googlen Nexus-sarjan puhelimiin.

Wyattin mukaan Google ei jaa uusien Android-versioiden lähdekooodeja valmistajille ennen virallista julkaisua. Syynä hitaisiin päivityksiin ei myöskään ole yleisen käsityksen mukaan valmistajien omat käyttöliittymät ja niiden kehitys. "Ekosysteemin muut jäsenet eivät näe lähdekoodeja ennen kuin kukaan muukaan. Sovellusten optimointi erilaisille järjestelmäpiireille ja eri maissa toimiville eri radiotaajuuksille on prosessin työläin osa", Wyatt avaa prosessia.



Vaikka yhtiössä Wyattin mukaan ymmärretään, että käyttäjät haluavat päivityksensä nopeammin, päivitysprosessi on valmistajan kannalta monimutkaisempi kuin päältä käsin näyttää. Ensiksi vaaditaan tuki laitteistolle, sen jälkeen valmistajien omat muutokset ja sovellukset, jonka jälkeen aikaa kuluu vielä operaattoreiden sertifikaattien vaatimaan testaukseen.

Käytännön tasolla valmistajilta tuntuisi kuluvan noin viisi kuukautta edellä kuvaillun prosessin suorittamiseen. Google julkaisi Ice Cream Sandwichin viime lokakuussa ja ensimmäisiä Android 4.0 -päivityksiä odotetaan Samsungin ja HTC:n laitteisiin maaliskuun aikana.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (6)

Tnoi
Tnoi

1

No on tuossa kyllä hieman selityksen makua kun harrastajakoodarit tekevät lähes joka laitteisiin romit 10 kertaa nopeammin ja paremmin kuin laitevalmistajat omiin laitteisiinsa koskaan.

Vastaa
roponen
roponen

2

Minäkin vilauttaisin tällaisiin puheisiin harrastajakoodarikorttia. Omassa SGS2:ssa pyörii ICS joka on käsittääkseni yhden hepun hätäisesti työnsä ohessa kasaama. Vaikkei se nyt ihan kaikilta osin täydellinen olekaan niin pelottavan lähellä sitä ja onhan se jo nyt selkeästi parempi kuin millä Samsungia kannetaan ulos kaupasta.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

3

Kommentista tekee mielenkiintoisen juurikin se, että se tulee Motorolan suunnasta. HTC:n tai Samsungin suunnalta, sen olisi voinut ohittaa vain sanomalla: "No tietty noi sanoo noin."

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

5

1@
>kun harrastajakoodarit tekevät lähes joka laitteisiin romit 10
>kertaa nopeammin ja paremmin kuin laitevalmistajat omiin
>laitteisiinsa koskaan.

Kuinkahan monta ROMmia jää jäljelle jos pelkät paketoinnit jätetään laskuista pois. siis ne joissa ROMi lähinnä koottu ja muokkauksia korkeammalla tasolla.

Vastaa
roponen
roponen

6

user_org, tottahan tuo on, ei siellä paljoa drivereitä taideta nakerrella. Mutta ei se tässä minusta oleellista ole kuinka isoista legoista se talo on kasattu. Pointti on se että valmistajalla on varmasti iso liuta asialle omistautuneita alan ammattilaisia työstämässä sitä uutta versiota ja nämä harrastelijat toimivat usein hyvin pienellä porukalla oman työnsä ohessa. Ja sitten kun lopputulos on se että harrastelijat tekevät paremman version lyhyemmässä ajasssa niin herättäähän se kysymyksiä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.