Älykello rikkoi kymmenen miljoonan rajan Kickstarterissa

6
Teemu Laitila

Älykello rikkoi kymmenen miljoonan rajan Kickstarterissa
Älykello Pebble on suorastaan murskannut joukkoistettua rahoitusta tarjoavan Kickstarter-palvelun aiemmat ennätykset. Pebble rikkoi aiemman 3,3 miljoonan dollarin ennätyksen jo vajaa viikko projektin julkaisun jälkeen ja kuukauden aikana projekti on saanut kasaan huimat 10,1 miljoonaa dollaria eli noin 7,8 miljoonaa euroa.

Yli 115 dollarin sijoituksen tekevät saavat yhden kellon ja tähän mennessä kelloja on myyty ennakkoon 85 000 kappaletta. Isommilla sijoituksilla saa useampia kelloja sekä enemmän värivalikoimaa. Enempää kelloja ei kuitenkaan ole tukijoille luvassa, sillä projektin vetäjät päättivät huiman suosion jälkeen rajoittaa ennakkoon myytyjen kellojen määrän 85 000 kappaleeseen. Halutessaan kellon voi kuitenkin tilata toukokuun 18. päivä alkaen 150 dollarin hintaan.



Rahoituksen määrän ylittäessä projektin vetäjien odotukset yli satakertaisesti, myös kellon ominaisuudet ovat kasvaneet rahoituksen edistyessä. Uusina ominaisuuksina kelloon lisätty muun muassa vedenkestävyys sekä Bluetooth 4.0, joka saapuu laitteisiin ohjelmistopäivityksen muodossa.

Pebble on älykello, jonka näytössä käytetään E-Ink-tekniikkaa. Vähävirtaisen näyttönsä ansiosta laitteen akun luvataan kestävän jopa yli viikon yhdellä latauksella. Kello liitetään Bluetooth-yhdeydellä Android-puhelimeen tai iPhoneen ja se kykenee näyttämään ruudullaan infoa säästä tekstiviesteihin tai ilmoituksia saapuvista puheluista. Sen avulla voi myös esimerkiksi ohjata musiikkisoitinta Yksi mielenkiintoisimmista ominaisuuksista on sovelluskehittäjille tarkoitettu kehitystyökalu jonka avulla kellon ominaisuuksia voidaan helposti laajentaa.

Laite sisältää kolmiakselisen kiihtyvyyssensorin, värinätoiminnon sekä neljä fyysistä nappulaa ohjaukseen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -23%

Motorola Edge 30 Neo
199 € Proshop
217 € RDE.FI
260 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Kommentit (6)

Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

1

Onko hajua mitä Bluetooth 4.0 uusia ominaisuuksia se tukee, vai tarkoittaako tuo että siihen on laitettu bluetooth joka myöhemmällä päivityksellä otetaan käyttöön.

Edit, siis Bluetooth on aluperin ollut mukana, mutta softalla lisätään tuki vähävirtaiselle profiilille, kova juttu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

6

4@
> eikö olisi perempi kun toi olisi niinkuin esim: diel et-100 että
> olisi aito puhelin eikä pelkkä bluetooth pääte.

Puhelin tarvii SIMi, josta seuraa kustannuksia, GSM/3G rauta lisää huomattavasti virrankulutusta, kokoa ja suunnittelu, lisenssi ja valmistus kustannuksia. ja ei tukisi ideaa, oikeastaan romuttaisi sen.

Uutisessa ei kerrottu itse kellon ominaisuuksista ja ideasta ja tuo kellosta kertova linkin korjaaminen taisi mennä vähän reisille, nyt ei linkkiä lainkaan

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.