Firefox OS tulee ensi vuonna älypuhelimiin

8
Panu Roivas

Firefox OS tulee ensi vuonna älypuhelimiin
Mozillan Boot 2 Gecko -projekti siirtyi jokin aika sitten Firefox OS -nimen alle, ja lupaa tuoda uuden HTML5:een pohjautuvan mobiilikäyttöjärjestelmän kehittyville markkinoille ensi vuoden aikana. Tech Week Europe on saanut käsiinsä uusia kuvankaappauksia Mozillan mobiilikäyttöjärjestelmästä.

Muun muassa latinalaisen Amerikan markkinoille suunnatusta Firefox OS -käyttöjärjestelmästä on saatu uusia kuvankaappauksia. Mozilla on kuitenkin ehtinyt jo ilmoittaa, että suurin osa kuvista on jo vanhasta kehitysversiosta, joten ne eivät välttämättä kuvaa lopullista versiota. Yritys on kuitenkin luvannut julkaista uutta materiaalia Firefox OS:stä pian.







Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (8)

ProfaneX
ProfaneX

1

Ihan mielenkiintoinen juttu. Toivottavasti tuovat jotain uutta tähän peliin. Ettei olisi vaan yksi muiden joukossa.

Vastaa
PJL78
PJL78

3

Ite en kyllä menisi kehumaan HTML5:lla toimivia "sovelluksia" tai käyttöjärjestelmää, jonka kaikki ohjelmat on tehty sillä samalla nettiin tarkoitetulla yksinkertaisella merkkauskielellä ja javascriptilllä. Kohderyhmä on kuitenkin oikea!

Vastaa
whiz_e_wig
whiz_e_wig

4

Lainaus:

Ite en kyllä menisi kehumaan HTML5:lla toimivia "sovelluksia" tai käyttöjärjestelmää, jonka kaikki ohjelmat on tehty sillä samalla nettiin tarkoitetulla yksinkertaisella merkkauskielellä ja javascriptilllä.

Oli kyllä sen verran vahvaa tekstiä ,jotta olisi ilo kuulla hieman tarkempia luotauksia miksi tähän lopputulokseen olet päätynyt?

Entäpä jos ,väitän tätä html5sta valtapohjaksi noin. 10vuoden sisällä nykyisissä äpseissä?

Vastaa
PJL78
PJL78

5

Ok, koodaan joka päivä HTML5+CSS3 sivustoja, on vain niin, että spesifikaatio (jota ei vielä julkaista valmiiksi), joka on nettiin tarkoitettu kevyeempään tarkoitukseen, ei välttämättä sovellu suuriin asioihin (raskaampiin peleihin jne.), eikä sillä voi mitä tahansa tehdä (ns. rajoittunut omaan tarkoitukseensa).

Kuten sanoin aikaisemmin, kohderyhmä on oikea, joten valittamista ei tule. Soveltuu varmasti hyvin yksinkertaisiin sovelluksiin, peleihin, kalentereihin.

Voit väittää, että HTML5 jyrää, uskon itsekin siihen, valtaosaa älypuhelimien peleistä tai sovelluksista ei kuitenkaan tulla koskaan tekemään HTML5-merkkauksella ja javascripteillä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
lakeliki (vahvistamaton)

6

Tän takia Jolla OS tulee olemaan tosi mielenkiintoinen. Tuki Qt:lle, Qml:lle, Html5:lle ja ehkä jopa jo olemassa oleville Android sovelluksille! Tästä tulee vielä todella mielenkiintoista! Onneksi mobiilipuolella ei olla vielä menetetty peliä mikkisoftalle

Vastaa
peltsip
peltsip

7

@5, kannattaa huomioida se, että mikä estää suorittamasta järeämmät operaatiot pilvessä ja HTML5 on käytännössä vaan UI pilvessä toimivalle prosessille? Vrt esim google docs tai skydriven selaimessa toimivat tekstinkäsittelyt ja taulukkolaskennat.

Vastaa
PJL78
PJL78

8

@6 Entäs kun ei olla pilvessä, entäs jos ei ole nettiä? Edelleenkään kaikkea ei voi tehdä HTML5:lla, yksinkertaisesti se ei riitä, se ei ole ohjelmointikieli, ei nyt eikä koskaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.