Kiinaan toimitetaan 27% kaikista älypuhelimista

1
Panu Roivas

Kiinaan toimitetaan 27% kaikista älypuhelimista
Markkina-analyytikkofirma Canalysin mukaan Kiina kattoi 27% maailmanlaajuisista älypuhelintoimituksista vuoden toisella neljänneksellä.

Kiinan 27% osuuteen verrattuna esimerkiksi USA:n osuus oli vain 16%. Kiinan markkinaosuus on hurjassa 199% vuosikasvussa, ja selittyy enimmäkseen maan sisäisten valmistajien kasvulla, siinä missä ulkomaiset valmistajat ovat jääneet nuolemaan näppejään.

Samsungilla
on edelleen Kiinan markkinoilla suurin osuus (17%), ZTE:n, Lenovon ja Huawein seuratessa perässä. Kiinalaiset valmistajat toimittivat 25,6 miljoonaa älypuhelinta, eli noin 60% Kiinan markkinoista. Viidentenä Kiinan markkinoilla on Apple.

Kiinalaisvalmistajien toimitukset kasvoivat yhteensä 518 prosentilla, siinä missä muiden valmistajien toimitusmäärät nousivat vain 67 prosenttia. Canalysin mukaan ero selitty kiinalaisfirmojen paremmalla reagointinopeudella ja kyvyllä ymmärtää paikallista kuluttajakäyttäytymistä. Todennäköisesti myös operaattorien kanssa tehty yhteistyö on osasyy kiinalaisvalmistajien menestykseen omassa maassaan.



Nokian toimitusten romahtaessa ulkomaalaisvalmistajista vain HTC onnistui Kiinan markkinoilla, ja kasvatti toimituksiaan 389 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Tästä suurin osa selittyy onnistuneella erityisesti Kiinan markkinoille tehdyllä Desire V -sarjan julkaisulla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Jani.H. (vahvistamaton)

1

Samsungilla on edelleen Kiinan markkinoilla suurin osuus (17%),ZTE:n,Lenovon ja Huawein seuratessa perässä.Viidentenä Kiinan markkinoilla on Apple.Nokian toimitusten romahtaessa ulkomaalaisvalmistajista vain HTC onnistui Kiinan markkinoilla, ja kasvatti toimituksiaan 389 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.
Mikä on siis Nokian sijoitus?. :/

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.