Videolla: mainostoimiston konsepti hahmottelee litteämpää ulkoasua Applen iOS-järjestelmään

6
Teemu Laitila

Videolla: mainostoimiston konsepti hahmottelee litteämpää ulkoasua Applen iOS-järjestelmään
Kevät on mielenkiintoisten julkistusten aikaa ja myös Applella on uutta kerrottavaa tuotteistaan ensi kuun aikana. Yhtiö aikoo julkaista uuden versio iPhoneissa ja iPadeissa käytetystä iOS-järjestelmästä kesäkuun 10. päivä vuoden isoimmassa kehittäjätapahtumassaan.

Ennakkohuhujen perusteella iOS 7 olisi ottamassa ehkä merkittävänkin askeleen pois aiemmasta todellisia esineitä ja materiaaleja jäljittelevästä 3D-tyylistään kohti nykyistä tasaisempaa ja yksinkertaisempaa ulkoasua. Mitään virallisia esimerkkejä uudesta tyylistä ei ole vielä olemassa, mutta digitoimisto Simply Zesty on luonut itse hahmotelman siitä, miltä iPhone voisi näyttää päivitetyllä ulkoasulla.

Videota katsellessa ei voi välttyä Windows 8 -vaikutelmalta, sillä Simply Zestyn luomassa konseptissa 3D-efekti on kuopattu kokonaan ja päivitetyt ikonit muistuttavat vahvasti Microsoftin käyttämiä tapahtumaruutuja. Uudistuksia on tapahtunut myös kotiruudulla sekä lukitusruudulla, johon mainostoimisto on visioinut huomattavasti nykyistä enemmän muokattavuutta.

Tällä hetkellä video on kuitenkin vielä pelkkä visio, mutta ennustusten osuvuus paljastuu lopullisesti vajaan kuukauden päästä.





Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -23%

Motorola Edge 30 Neo
199 € Proshop
260 € Teknikproffset
288 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Kommentit (6)

Fantasos
Fantasos

1

Tuota videon still-kuvaa katsoen siinä on Jolla/Salfish valinnat ylälaidassa, Windows Phone sääsovellus keskellä ja Androidin ikonit alhaalla.

Kyllä on Simply Zesty ollut innovatiivinen ideoissaan!

Vastaa
Ranvier
Ranvier

2

@1: Togglet on joo Sailfishistä, mutta tuo sää widget on Androidille löytyvä Eye In the Sky ja ikonit on vaan androidille löytyvä custom ikonipaketti (nimeä en muista), jota on hieman muokattu. :)

Vastaa
Jakele
Jakele

3

No noihan on vaan jonkun mainostoimiston kuvitelmia... Ei mitään vakavasti otettavaa siis. Omaa esilläpitämistään lähinnä. Eli mainostoimiston oma maksuton mainos tässäkin mediassa...

Vastaa
Tomppadz
Tomppadz

4

Tuo on onneksi ainakin toistaseksi pelkkä kuvitelma. Itse en pitäisi tuosta IOS käyttöjärjestelmästä ollenkaan. IOS käyttöjärjestelmä on juuri hyvin nykyisessä muodossaan ja siinä on syytäkin pysyä eikä alkaa sitä muuttelemaan noin rajusti.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

5

Uusi ilme vain uuden ilmeen vuoksi ei tunnu kauhean järkevältä. Sir Jonathanin lausunnot ja aiempi toiminta myöskin puhuvat sitä vastaan, esimerkiksi raudan designin suhteen ei ole liikoja hötkyilty vaan hienosäädetty samaa perusdesignia vuosikausia, niin iPodeissa, iPhoneissa kuin tietokoneissakin.

Videolla on muutama hyvä juttu, esimerkiksi cleanimpi, mutta samalla vähän aktiivisempi lukitusnäyttö, jotka voisivat olla hyvä lisä iOS:aan. Myös typografiaan liittyviä valintoja voisi hieman päivittää, nyt kun suurin osa käyttäjien käsissä olevista tuotteista on varustettu Retina-näytöllä

Kokonaisuudessa video on kuitenkin liian iso repäisy nykyisestä ilmeestä ja toiminnasta. Sellaista ei kannata tehdä kuin pakkoraossa, jota Applella ei ole. Useampi evolutionäärinen päivitys vaikuttaisi paremmalta ja todennäköisemmältä tieltä. Se varmasti pitää sisällään myös ulkoasumuutoksia, mutta todennäköisesti paljon pienempiä kuin videossa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kekkerke (vahvistamaton)

6

Eiköhän noi kaikki ole kaikkien ideoita. ios, android, sailfish,wp kaikkihan noita pyörittelee ja kokeilee ja tutkii se on vaa et kuka tekee niistä tyylikkäämmät ja toimivimmat se on se millä on merkitystä. (siis itselleni)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.