HTC:lla pakka sekaisin, pomot jättävät talon joukolla

2
Teemu Laitila

HTC:lla pakka sekaisin, pomot jättävät talon joukolla
HTC on lyhyen ajan sisällä menettänyt useita tärkeitä johtajia erityisesti Yhdysvaltain toiminnoistaan mutta myös kotimarkkinoillaan Aasiassa. Parin kuukauden aikaan yhtiöstä on lähtenyt jo kahdeksan johtavassa asemassa ollutta työntekijää.

The Verge tietää kertoa, että Yhdysvalloissa HTC:lta ovat irtisanoutuneet tuotepäällikkö Kouji Kodera, tiedotuspäällikkö Jason Gordon, myyntipäällikkö Rebecca Rowland, digitaalisesta markkinoinnista vastannut päällikkö John Starkweather sekä tuotestrategiapäällikkö Eric Lin. Cnet Asia kertoo, että myös HTC Asia -osaston toimitusjohtaja Lennard Hoornik on jättänyt tehtävänsä. Engadgetin tietojen mukaan digitaalisista palveluista vastaava päällikkö Elizabeth Griffin on jättämässä yhtiön vielä tämän viikon aikana ja TechCrunch kertoo, että globaalista markkinoinnista vastannut päällikkö Greg Fisher jätti tehtävänsä jo muutama kuukausi sitten.



Yhtiöstä lähteneet työntekijät ovat löytäneet töitä eri yrityksistä kuten operaattorijätti AT&T:lta, Nintendolta, Amazonilta, Microsoftilta ja muilta isoilta tekniikkayhtiöiltä. The Vergen tietojen mukaan HTC:n Yhdysvaltain osasto ei ole tällä hetkellä erityisen haluttu työpaikka eivätkä yhtiön jättäneet työntekijätkään peittele tuntemuksiaan entistä työnantajaansa kohtaan. Esimerkiksi tuotestrategiapäällikkö Eric Lin kehotti vielä yhtiössä työskenteleviä ystäviään irtisanoutumaan mahdollisimman pian.



Suuri osa työpaikkaa vaihtaneista ihmisistä on työskennellyt markkinoinnin parissa ja ainakin The Vergen lähteet kertovat, että yhtiön uusi markkinointipäällikkö on pyrkinyt siirtämään merkittäviä toimintoja takaisin yhtiön päämajaan Taiwaniin, mikä saattaa olla osaltaan markkinointiväen joukkopaon taustalla. Toisena syynä nykyiseen moraalikatoon pidetään pahasti epäonnistuneen "Facebook-puhelimen" HTC Firstin kohtaloa. Sisäpiirilähteet paljastavat, että HTC Firstin oli tarkoitus saada uudet Facebook-ominaisuudet yksinoikeudella pidemmäksi aikaa, mutta Facebook muuttikin suunnitelmiaan ja julkaisi Facebook Home -paketin Play-kaupassa samalla viikolla Firstin julkaisun kanssa.

HTC:n viimeinen toivo lepää loistavia arvosteluja saaneessa One-mallissa, jonka toimituksissa on kuitenkin ollut vaikeuksia. Yhtiön alkuperäisenä tavoitteena oli saada HTC One markkinoille reippaasti ennen Samsugin Galaxy S4:n julkaisua, mutta laitteen valmistuksessa oli ongelmia, jotka viivästyttivät julkaisua juuri strategiseen aikaan. Onen myynti on alkuvaikeuksien jälkeen saatu käyntiin, mutta nähtäväksi jää riittääkö myynti pitämään HTC:n pinalla. Jos One ei menesty, HTC:n perustajasta ja toimitusjohtajasta Peter Chousta saattaa tulla viimeisin yhtiön jättänyt korkean tason pomo, jos aiempi lupaus pitää.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (2)

peltsip
peltsip

1

Se taisi se taru sitten olla pikkuhiljaa siinä, loppuromahdusta odotellessa.

Sinäänsä harmi että sen jälkeen tsingtsongin asema on vaan entisestään vahvempi...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Holiofattu (vahvistamaton)

2

^ Vähän voisi katsoa millaista kieltä käyttää. Lapsellista tuommoinen.

Tosiaan ei siitä ole montaakaan vuotta, kun HTC kasvoi ja kasvoi, ja kaikki näytti hyvältä. Nopeasti tosiaan asiat muuttuvat teknologiateollisuudessa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.