Digitimes: Puhelinvalmistajien kiinnostus Windows Phone 8:aa kohtaan kaikonnut

12
Manu Pitkänen

Digitimes: Puhelinvalmistajien kiinnostus Windows Phone 8:aa kohtaan kaikonnut
Puhelinvalmistajien kiinnostus Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmää kohti on kaikonnut, kirjoittaa Digitimes enemmän tai vähemmän luotettaviin lähteisiin perustuen.

Merkkinä kiinnostuksen vähenemisenä verkkolehti antaa sen, ettei HTC, Huawei tai Samsung ole tuonut markkinoille WP8-puhelimia ensimmäistä aaltoa enempää.

Samsung aikoo kuitenkin järjestää 20. kesäkuuta Lontoossa Galaxy- ja Ativ-aiheisen tapahtuman, jonka ohjelmaan voi periaatteessa kuulua uuden Windows Phone -puhelimen julkistus. Samsungia ei olla kuitenkaan pidetty WP-ekosysteemin kannalta erityisen sitoutuneena yhteistyökumppanina ja kesän Ativ-uutiset saattavat tulla tablet- ja tietokonerintamalta. Verkossa on myös liikkunut evleaksin vuotama kuva puhelimesta, jonka on sanottu olevan Ascend W2.



Digitimes kertoo myös, että Acer, Asus ja ZTE suunnittelivat aluksi Windows Phone 8 -pohjaisten puhelimien tuomista markkinoille. Kukin on sittemmin ottanut takapakkia suunnitelmien kanssa. Yhtenä syynä on ollut verkkolehden lähteiden mukaan Microsoftin haluttomuus tinkiä käyttöjärjestelmästä perittävästä lisenssimaksusta. Toinen syy on se, että aasialaisvalmistajat eivät näe WP8:ssa mahdollisuutta erottautua muista ominaisuuksien avulla, minkä takia niiden on vaikea kilpailla Nokiaa vastaan.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (12)

RekookeR
RekookeR

1

Harmi että Nokia on lopullisesti sitoutunut tuohon.
Ku saiskin Nokian puhelinen Jollan softalla, niin ei tarvisi Applen tuotteita ostaa. Nokialla oli Jolla, mutta WP oli heidän mukaansa parempi vaihtoehto, mutta miksi sitoutua noin vankasti...

Vastaa
readyEddy
readyEddy

3

Kuvastakin näkee, että Elopin Nokia-valloitus oli vain yksi Microsoftin operaatio taistelussa avointa koodia vastaan. Microsoft on häviämässä tuon epätoivoisen taistelun, mutta Nokia tuhoutui sivuvaikutuksena.

Vastaa
tautinen
tautinen

4

Liian kauan junnattiin Symbianissa kehittämättä sitä tarpeeksi. Maemo ja Meego oli ihan ok tuherruksia vielä, mutta kyllä Windows noista on paras vaihtoehto. Noinkaan suurissa myyntivolyymeissä tuskin oltaisiin Meegon ja Symbianin kanssa. Androidhan ei kovin varteenotettava vaihtoehto tule olemaan Googlen takia, jäisi Nokialle luu käteen omien ohjelmistojen kanssa. Amen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jukaa (vahvistamaton)

6

Nokia, vaihda suuntaa, kännykät olet jo hävinnyt, siirry muille
osaamisalueillesi ja mahdollisimman monelle. Olit tarpeeksi tyhmä laittamalla kaikki yhden kortin varaan, älä nyt pysy sellaisena. Vaadimme täyskäännöstä. Tarvitsemme voimakasta johtajaa, ja surkeat päättäjät vaihtoon. Te tuhoatte myös koko Suomen
maineen. Hävetkää!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Holiol (vahvistamaton)

8

Nokia ei enää palaa sellaiseksi kuin se oli. Nyt sitä johtavat amerikkalaiset vapaamuurarit ja valaistuneet. Takaisin ei ole menemistä, Nokia piti tappaa, koska eivät aluksi olisi lähteneet mukaan heidän vakoilu- ja syöpäprojektiin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
symbian808 (vahvistamaton)

11

Eiköhän Nokia Lumia puhelimien omistajat ole nolompia,jotka eivät kestä negatiivista kritiikkiä...!.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.