Pikatestissä Samsung Level Over -kuulokkeet

1
Valtteri Ahonen

Pikatestissä Samsung Level Over -kuulokkeet
Samsung toi markkinoille hiljattain uuden Level-äänentoistomalliston, jonka johtotähtenä voitaneen pitää Level Over -mallia. Lisäksi Level-sarjaan kuuluvat In ja On -mallin kuulokkeet sekä Box-kaiutin.

Me saimme kokeiluun suositushinnaltaan noin 350 euron Over-mallin kuulokkeet. Ne toimivat sekä langattomasti Bluetoothilla että irrotettavan johdon kanssa. Bluetoothin saa näppärästi yhdistettyä NFC:n avulla. Kuulokkeiden Active Noise Cancellation (ANC) teki myös ulkona liikenteen seassa musiikin kuuntelusta miellyttävää.

Samsung Level Over
Impedanssi: 41 ohm
Bluetooth: 3.0
Langaton kantama: 10 m
Lataus: micro-USB
Paino: 350 g
Kaapelin pituus: 1,2 m


Kuulokkeiden kontrollit on sijoitettu kosketuslevyyn oikean kuulokkeen päälle. Käytännössä koko oikean kuulokkeen ulkopinta reagoi erilaisiin eleisiin, joilla on mahdollista tietyillä laitteilla pysäyttää ja aloittaa musiikin toisto, säätää äänenvoimakkuutta tai siirtyä seuraavaan tai edelliseen kappaleeseen. Ominaisuus on melko tyylikäs ja siinä on ripaus luksuksen tuntua, mutta käytännössä kosketusalue aiheutti myös paljon ongelmia harhapainallusten muodossa. Kuulokkeiden asentoa korjatessa tuli usein osuneeksi reagoivaan alueeseen ja näin saattoi vaikkapa kappale vaihtua tai alkaa alusta. Muutaman kerran jälkeen oppi kyllä olemaan varovaisempi, mutta jatkuva varominen voi pidemmän päälle käydä rasittavaksi.




Koska kyseessä on langattomat kuulokkeet, on niissä luonnollisestikin myös akku. Parin viikon kokeilujakson aikana kuulokkeet ladattiin kerran (heti toisena päivänä), ja päivittäistä kuuntelua kertyi noin tunnin verran. Ajoittain kuuntelu tapahtui tosin johdon kanssa, jolloin akku ei kulu (jos ANC ei ole päällä). Samsung itse lupaa akun kestävän langatonta kuuntelua ANC päällä noin 15 tuntia. Luurien lataaminen onnistuu toisen kuuloke-elementin pohjassa olevan micro-USB-liittimen kautta. Kuulokkeiden mukana ei tule seinämuuntajaa, mutta sentään micro-USB-johto, jolla akun saa ladattua tietokoneen avulla. Samsungin puhelinten muuntajat käyvät myös kuulokkeiden lataamiseen.


Kuulokkeiden ääni oli hyvin tasapainoinen ja ANC toimi odotetun tehokkaasti. Esimerkiksi juuri liikenteen tohinassa tai muiden perheenjäsenten katsellessa televisiota onnistuu musiikin kuuntelu loistavasti ANC:n avulla. Vaihtoehtoisesti sen saa myös pois päältä, mikä säästää kosolti akkua. Liikenteessä liikkuminen voi myös olla hiukan turvallisempaa, mikäli ei ole pelkän näköaistin varassa.

Level Over -kuulokkeet ovat todella mukavat päässä ja myös pysyvät siellä pienessä liikkeessäkin. Sanka on sisäpinnaltaan pehmeä eivätkä kuulokkeet painaneet pidempäänkään käytettyinä ainakaan allekirjoittaneen korvia.


Android-puhelinten omistajat saavat kuulokkeista eniten irti, sillä Play-kaupasta ladattavalla sovelluksella voi esimerkiksi säätää EQ-tasoja ja vaihtamaan äänitiloja. Sovelluksesta on oma versionsa puhelimille ja tableteille. Kuulokkeita on mahdollista käyttää myös hands-freenä.

Pienenä miinuksena hiukan epäkäytännöllisen kosketusohjauksen ohella on kuulokkeiden koko. Tai tarkemmin sanottuna se, ettei niitä saa taitettua lainkaan kasaan. Kuulokkeiden mukana tulee kyllä tukeva kotelo, johon luurit saa koko komeudessaan suljettua, mutta paketti vie tilaa enemmän kuin esimerkiksi suurin osa matkakaiuttimista (suunnilleen parin kahvipaketin verran). Pieneen reppuun tai laukkuun koteloa on turha yrittää sulloa, eikä 350 euron kuulokkeita oikein viitsi laukkuun heittää suojaamattomanakaan.



Level Over -kuulokkeet ovat tyylikkäät (toki makuasia), laadukkaat ja mukavat päässä, mutta en voi siitä huolimatta olla ajattelematta niiden olevan myös hiukan ylihinnoitellut. Pikaisella hintavertailulla luureista pyydetään tällä hetkellä noin 300 euroa. Noin satasta halvemmalla saa jo erittäin hyvä-äänisiä kuulokkeita ja niissä alkaa myös olla muutenkin täysin vastaavia ominaisuuksia, kuten ANC ja NFC. Eivät rahat nyt suoranaisesti hukkaan Overin kanssa mene, mutta hintatietoiselle ostosta voi olla vaikea perustella. Luksusta jopa käytännöllisyyden kustannuksella havittelevalle Level Over on hyvä vaihtoehto.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.