Kiinalaiset haluavat enemmistön Supercellistä – Neuvottelut ovat käynnissä

1
Manu Pitkänen

Kiinalaiset haluavat enemmistön Supercellistä – Neuvottelut ovat käynnissä
Kiinalainen verkkojätti Tencent on kiinnostunut ostamaan enemmistön suomalaisesta mobiilipeliyhtiö Supercellistä. Tencent on yrittänyt hieroa kauppoja japanilaisen SoftBankin kanssa.

SoftBank osti vuonna 2010 perustetusta Supercellistä 51 prosentin osuuden vuonna 2013. Myöhemmin SoftBank lisäsi omistustaan 73 prosenttiin. Tencentin ja Softbankin välisistä neuvotteluista uutisoineen Wall Street Journalin mukaan Supercell olisi arvostettu viimeisimmällä rahoituskierroksella 5,25 miljardiin dollariin.

Kauppaneuvottelut ovat vielä alkuvaiheessa, mutta Tencentin johtoa on jo käynyt Helsingissä yrittämässä käännyttää Supercellin perustajia kaupan puolelle. Neuvotteluita mutkistaa se, että Supercellin perustajilla on veto-oikeus omistusmuutoksiin, joten Tencent ei voi vain sopia hinnasta SoftBankin kanssa. Supercellin perustajat eivät ole lämmenneet Wall Street Journalin mukaan kaupalle, koska SoftBankin alaisuudessa yhtiölle on annettu täysi autonomia omaan tekemiseen.



Myös Alibaba ja Giant Interactive Group ovat olleet kiinnostuneita Supercellistä, mutta yhtiön arvostuksesta ei olla päästy sopuun.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (1)

Sefriol
Sefriol

1

Tencent kuulostaa viimeiseltä yritykseltä, jolle kannattaisi myydä yhtään mitään. Yritys on muunmuassa tehnyt sovelluksen, joka mittaa käyttäjiensä uskollisuutta Kiinan kommunistiselle hallinnolle.

Tencent omistaa muun muassa Riot Gamesin, joten kaupan jälkeen heillä olisi hallussaan kaksi alan parhaiten tuottavinta yritystä. (Tällä hetkellä maailman tuottavimmat pelit ovat League of Legends ja Clash of Clans.)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.