Microsoft ei rajoitakaan Windows Mobile -valikoimaa

Markus Lehtiniitty

Microsoft ei rajoitakaan Windows Mobile -valikoimaa
Reilu viikko sitten kerroimme Microsoftin suunnittelevan yhtiön Windows Mobile -käyttöjärjestelmällä varustettujen puhelinten eri mallien markkinoilla olevan määrän pienentämistä. Tiedot perustuivat New York Timesin tekemään Windows Mobilen markkinointijohtaja Todd Petersin haastatteluun. Syynä Todd Petersin mukaan valikoiman pienentämiselle olisi ollut se, että Microsoft ei halua panostustensa jakautuvan liian monelle eri mallille.

Nyt Microsoft on kuitenkin Itävallan yhtiönsä kautta kiistänyt kyseiset tiedot tai oikeastaan selventänyt niitä. Itävallan Microsoftin edustajan mukaan Microsoft ei tule rajoittamaan Windows Mobilella varustettujen puhelinten määrää markkinoilla, vaan aikoo keskittyä yhdessä puhelinvalmistajien parempaan rautapuolen ja ohjelmiston yhdistämiseen. Tämä voi johtaa pienempään määrään laitteita, mutta Microsoftilla ei ole varsinaisia aikeita rajoittaa eri mallien määrää.



Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmä on viime aikoina jäänyt jälkeen kilpailijoistaan erityisesti käytettävyyden osalta. Windows Mobilen tulevaisuutta nakertavat erityisesti lisenssimaksuttomat alustat, kuten Googlen Linuxiin pohjautuva Android sekä jatkossa myös Symbian Foundationin tuleva alusta. Muun muassa Motorola ja HTC aikovat tulevaisuudessa karsia erilaisten Windows Mobile -puhelintensa määrää ja keskittyä Android-puhelimiin.

Microsoftin odotetaan julkistavan suuria päivityksiä mobiilikäyttöjärjestelmäänsä jo alle kuukauden päästä Mobile World Congress -tapahtumassa.

Jonkinlaisen kuvan Windows Mobilen nykyisestä alennustilasta antaa se, että Apple myi yksinään enemmän iPhoneja vuoden 2008 kolmannella neljänneksellä kuin, mitä kaikki lukuisat Microsoftin käyttöjärjestelmää käyttävät kumppanit myivät Windows Mobile -puhelimia yhteensä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Xiaomi 12T – hinta laskenut -37%

Xiaomi 12T
406 € CDON
438 € Proshop
550 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 648 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.