Arvio: Applelta tulossa tuotejulkistusvyöry syksyllä

Manu Pitkänen

Arvio: Applelta tulossa tuotejulkistusvyöry syksyllä
Analyytikkojen puheet Applen tulevien tuotteiden ominaisuuksista kannattaa yleensä päästää toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, mutta KGI:n Ming-Chi Kuon aiempina vuosina esittämät arviot ovat usein osuneet (ainakin osittain) oikeaan, joten hänen puheille voidaan antaa hieman enemmän painoarvoa.

Kuon arvion mukaan Apple on keskittänyt lähes kaikki tärkeimmät tuotejulkistukset kolmannen kvartaalin lopulle, eli käytännössä syyskuulle. Kuon mukaan markkinoille on tulossa 4,7-tuumainen ja 5,5-tuumainen iPhone. Pienempi malli esitellään kolmannen kvartaalin lopulla ja suurempi omassa tapahtumassa vuoden lopulla. Kuo arvioi 4,7-tuumaisen ja 5,5-tuumaisen näytön resoluutioksi 1334x750 pikseliä (säilytetään iPhonen 326 PPI:n tarkkuus) ja 192x1080 pikseliä.

Molempiin puhelimiin on tulossa A8-suoritin, gigatavu LPDDR3-muistia sekä Touch ID -sormenjälkilukija. Kuo arvioi Applen pysyttelevän iPhonen nykyisessä kamerassa, mutta optisen kuvanvakaimen hyödyntäminen nähdään mahdollisena. Uusiin iPhoneihin on tulossa lisäksi NFC-tuki, josta Apple on tähän asti pysytellyt tietoisesti kaukana. Ominaisuus saatetaan nähdä myös iWatchissa.



IWatch on tulossa 1,3- ja 1,5-tuuman AMOLED-näytöillä varustetut mallit. Näyttöjen kerrotaan olevan kaarevat ja ne on suojattu safiirilasilla. Mekaanisissa komponenteissa Apple on turvautunut Liquidmetaliin, jota se voi käyttää kulutuselektroniikassa yksinoikeudella. IWatchin rannekemateriaaleissa saattaa olla myös valinnanvaraa. Kuo arvioi kalleimpien vaihtoehtojen nostavan laitteen hinnan tuhansiin dollareihin.

IWatchin ja 4,7-tuumaisen iPhonen julkistusajankohdan aikoihin tullaan esittelemään Kuon mukaan myös uudet iPadit (Air ja mini), joista löytyy uusi A8-suoritin ja Touc ID -sormenjälkilukija. IPad Airin kamera saatetaan päivittää kahdeksaan megapikselin kennoon. Isoa 12,9 tuuman "iPad Prota" ei Kuon mukaan nähdä vielä tänä vuonna.

Ennen syksyn tuotejulkistusrumbaa Apple saattaa esitellä uuden alemman hintaluokan iMac-tietokoneen.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy A23 5G – hinta laskenut -34%

Samsung Galaxy A23 5G
129 € DNA
149 € Power
197 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 196 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.