Tutkimus kertoo menestyskaavan: Tällaisilla sovelluksilla tahkotaan rahaa Android-ympäristössä

Manu Pitkänen

Tutkimus kertoo menestyskaavan: Tällaisilla sovelluksilla tahkotaan rahaa Android-ympäristössä
App Annie -sovellusanalytiikkapalvelu on julkaissut Google Playtä koskevan tutkimuksen, jossa kuvaillaan sovelluskaupan kehitystä eri kanteilta viimeisen vuoden aikana. Tutkimuksen mukaan vuosi sitten miljoonan sovelluksen rajan ylittäneessä Google Playssä on tarjolla nykyään noin 1,5 miljoonaa "äppiä".

Sovellusten määrän kasvun lisäksi kauppapaikan kautta liikkuva rahamäärä on kasvanut hurjasti. Kasvua on tullut tällä mittarilla 140 prosenttia, eli liikevaihto on kasvanut nopeammin kuin latausmäärät. App Annien tutkimusten mukaan Google Playn liikevaihto syntyy lähes täysin freemium-sovelluksista. Vain kaksi prosenttia liikevaihdosta tulee maksullisista sovelluksista tai muuta kautta.

Lähes kaikki (90 %, vuosi sitten 80 %) Google Playn synnyttämä liikevaihto oli peräisin mobiilipeleistä. Jos Android-sovelluksilla haluaa tehdä rahaa, kannattaa siis luoda freemium-pelejä.

Ilmaisten ja freemium-sovellusten latausmäärät jakaantuvat Google Playssä melko tarkkaan puoliksi. Maksullisten sovellusten osuus latauksista on erittäin pieni.



Eniten Google Playstä sovelluksia ja pelejä lataavat yhdysvaltalaiset, brasilialaiset, venäläiset, eteläkorealaiset ja intialaiset. Suurin liikevaihdon synnyttäjä on kuitenkin pelikansana tunnettu Japani, joka sijoittui latausmäärälistauksessa kymmenennelle sijalle. Seuraavilla sijoilla ovat Yhdysvallat, Etelä-Korea, Saksa ja Britannia.

Googlen I/O-kehittäjätapahtuma starttaa tällä viikolla, joten tarjolle on tulossa virallistakin dataa sovelluskaupan tilasta.







Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -23%

Motorola Edge 30 Neo
199 € Proshop
217 € RDE.FI
260 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.