HTC:n puhelinmyynti edelleen pahoissa ongelmissa – nostaako Kiina uuteen nousuun?

Manu Pitkänen
5. tammikuuta, 2014 12:21

HTC julkaisi odotuksia heikomman, mutta silti voitollisen, neljännen kvartaalin osavuosituloksen. Yhtiö teki voittoa 10 miljoonaa dollaria, kun heinä-syyskuussa tappiolukemat olivat lähes 100 miljoonaa taalaa. Vuosi sitten vastaavana ajanjaksona HTC teki 34 miljoonan dollarin positiivisen tuloksen.
HTC on käynyt läpi kovan hevoskuurin, jotta se saisi käännettyä kelkkansa uuteen nousuun. Johto on vaihtunut, Beats Electronicsin osuudesta luovuttiin, kehityskuluissa on nuukailtu, komponenttihankinnoissa hinnalla on entistä suurempi painoarvo ja tuotantoa on ulkoistettu. Samalla HTC satsasi isoon mainoskampanjaan, jonka tähdeksi valittiin Iron Man -elokuvassa esiintynyt Robert Downey Jr.
Yhtiö välttyi toiselta tappiokvartaalilta juuri Beats Electronicsin osuuden myynnin ansiosta, joten HTC:n ydinliiketoiminta on edelleen pulassa. Miten yhtiö aikoo sitten selviytyä? HTC:n hallituksen puheenjohtaja Cher Wang totesi lokakuussa Bloombergin haastattelussa Kiinan olevan erittäin tärkeä markkina ja yhtiön pitäisi kyetä nappaaman 20 prosentin markkinaosuus siellä. Wall Street Journal uutisoi vuorostaan elokuussa, että HTC kehittäisi Kiinan markkinoita varten uutta käyttöjärjestelmää.

Lue myös nämä
Tägit
HTC
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.