HTC odottaa läpimurtoa Kiinassa

1
Manu Pitkänen

HTC odottaa läpimurtoa Kiinassa
Ongelmissa painivan HTC:n hallituksen puheenjohtaja Cher Wangin mukaan seuraavat kuukaudet ovat yhtiölle hankalia, mutta hän odottaa käänteen tapahtuvan ensi vuonna. Yhtiön suunnan kääntävä strategia perustuu Kiinaan ja uudenlaiseen markkinointiin.

Yhtiön toimitusjohtaja Peter Choun mukaan kiinalaiset kuluttajat tuntevat jo HTC:n tuotteet (brändi otettiin käyttöön maassa 2010) hyvin, mutta isojen askeleiden ottaminen ottaa aikansa. Wangin mukaan HTC:lla on mahdollisuus napata 20 prosentin markkinaosuus Kiinan high-end-puhelinmarkkinoista ensi vuonna. Markkinaosuuden kasvusta on jo olemassa orastavia merkkejä.

On vielä epäselvää miten HTC aikoo käytännössä edetä Kiinan markkinoilla. Yksi vaihtoehto on kiinalaisille kuluttajille suunnitellun käyttöjärjestelmän kehittäminen, mistä Wall Street Journal uutisoi elokuun lopulla. Lehden tietojen mukaan Wang seuraa käyttöjärjestelmän kehitystä erittäin tarkasti. Länsimaalaisille tuttujen verkkopalveluiden sijaan HTC:n käyttöjärjestelmässä tuodaan esiin kiinalaisten suosimia palveluita. HTC:n tavoitteena on lanseerata käyttöjärjestelmä tämän vuoden lopulla.



Wall Street Journalin tietojen mukaan Cher Wang on keskustellut projektista kiinalaisten viranomaisten kanssa, jotka ovat olleet huolissaan Googlen Androidin ylivallasta maassa. Jopa 80 prosenttia Kiinaan toimitetuista älypuhelimista perustuu Androidiin.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Samsung Galaxy A23 5G – hinta laskenut -34%

Samsung Galaxy A23 5G
129 € DNA
149 € Power
197 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 196 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (1)

Jonahan
Jonahan

1

HTC siis epäsuorasti sanoo, että tämän vuoden joulumarkkina ei tuo helpotusta myyntiin ja kannattavuuteen. Se on erittäin huono uutinen. Toive että Kiinan high-end markkina ja muutokset markkinoinnissa (lähinnä Robert Downey Jr.) pelastaisivat sen on vähintäänkin arveluttava. Toivotaan parasta, mutta vähennykset R&D:ssa ja monen huippujohtajan lähtö firmasta eivät kyllä lupaa hyvää.

Itseasiassa toimitusjohtajahan taisi luvata lähteä, jos One ei menesty, jostain syystä tästä lupauksesta ei ilmeisesti pidetä kiinni.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.