Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

WSJ: HTC suunnittelee omaa käyttöjärjestelmää Kiina-malleihin

Manu Pitkänen

WSJ: HTC suunnittelee omaa käyttöjärjestelmää Kiina-malleihin
Wall Street Journalin tietojen mukaan taiwanilainen älypuhelinvalmistaja HTC olisi kehittämässä omaa käyttöjärjestelmää Kiinassa myytäviin puhelimiin. Omalla ohjelmistoalustalla HTC saattaa pystyä paremmin tyydyttämään kiinalaisten kuluttajien tarpeet.

Googlen kehittämä Android on napannut leijonan osan Kiinan älypuhelinkaupasta, jopa niin merkittävän että Kiinan teknologiaministeriössä osoitettiin keväällä huolta siitä. Ministeriö kannustaa kotimaisia teknologiayrityksiä kilpailemaan Googlea vastaan. Alibaba on lähtenyt kilpailemaan asiakkaista omalla Aliyun-käyttöjärjestelmällä, mutta monet laitevalmistajat joutunevat pysyttelemään erossa siitä.
Acer yritti esitellä viime syksyllä Alibaban kehittämään käyttöjärjestelmään perustuvan puhelimen, mutta Google onnistui torjumaan julkistuksen. Alibaba oli rakentanut Aliyun-käyttöjärjestelmänsä Androidin päälle ja Googlen mukaan Acer olisi rikkonut Open Handset Alliancen sopimusehtoja esittelemällä Androidin kanssa epäyhteensopivan Aliyun-puhelimen.

Jää nähtäväksi rakentaako HTC:kin oman käyttöjärjestelmänsä Androidista ja miten Google tulee suhtautumaan siihen (HTC on OHA:n jäsen).

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja