"Nokia X" ilmestyi vietnamilaisen verkkokaupan sivuille

Manu Pitkänen
27. tammikuuta, 2014 15:10

Viime syksystä lähtien otsikoissa keikkunut Nokia Normandy -puhelin on ilmestynyt vietnamilaisen thegioididong.com-verkkokaupan valikoimiin. Verkkokauppavuotoja voidaan pitää melko epäluotettavina, sillä yleensä niillä halutaan vain saada verkkomedioilta ilmaista palstatilaa. Silloin tällöin nekin tosin osuvat oikeaan.
Nokian Android-pohjaisen puhelimen käyttöjärjestelmän sanotaan perustuvan KitKatiin. Normandy-koodinimellä tunnetun laitteen sanotaan olevan lisäksi yhteensopiva Googlen palveluiden kanssa. Tuotesivulla käytetty kuva Normandystä on mash up evleaksin aiemmin vuotaneista kuvista: näytön oikeassa alakulmassa on palanen evleaks-vesileimasta.
Verkkokauppa väittää puhelimesta löytyvän viiden megapikselin kamera sekä neljän tuuman ja 480x854 pikselin näyttö. Tiedot ovat tuttuja jo aiemmasta vuodosta. Vietnamilaissivuston mukaan Normandyssä olisi gigahertsin taajuudella tikittävä tuplaydinsuoritin – aiemman vuodon mukaan se kuuluisi Qualcommin Snapdragon-sarjaan.
Mikäli Nokia aikoo tuoda puhelimen markkinoille, on MWC käytännössä viimeinen mahdollisuus esitellä uusi puhelin. Kun laiteyksikkö siirtyy Microsoftin omistukseen maaliskuun loppuun mennessä, tulee uusi omistaja todennäköisesti lyömään jarrun pohjaan Android-puhelimen julkistussuunnitelmille. Ennen kuin kauppa on virallisesti taputeltu päätökseen, on Nokian järkevää edetä omissa suunnitelmissaan niin kuin kauppaa ei olisikaan tapahtumassa. Vuonna 2011 Nokian ja Microsoftin solmima Windows Phone -yhteistyösopimus tulee päätökseen tämän vuoden alussa.
Eldar Murtazinin mukaan Microsoft yritti jo viime syksynä estää Nokiaa julkaisemasta Lumia 2520 -tablettia sekä tiettyjä Asha 501:tä muistuttavia älypuhelimia (jollainen Normandy kiistatta on).
Evleaksin mukaan Normandylle kaavailtu lopullinen nimi olisi X.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia X
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.