Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian Android-puhelimen nimeksi on tulossa Nokia X

13
Manu Pitkänen

Nokian Android-puhelimen nimeksi on tulossa Nokia X
Nokian Android-pohjaisen Normandy-puhelimen nimeksi on evleaksin tietojen mukaan tulossa X.

Nokia X:stä huokuu nimenä katu-uskottavuutta vaikka miten paljon, mutta sen käyttö alemman hintaluokan puhelimessa vaikuttaa epätavalliselta. X-nimeä on yleensä nähty valmistajien lippulaivamalleissa, kuten esimerkiksi HTC One X:ssä ja Motorolan Moto X:ssä. Toki, olihan Nokialla Symbian-aikoina X-mallistokin, eivätkä ne kaikki olleet mitään lippulaivoja.

X-kirjaimeen liittyy paljon arvoituksellisuutta ja symboliikkaa. Ehkä Nokia on suunnitellut näiden asioiden hyödyntämistä ensimmäisen Android-puhelimensa markkinoinnissa.

Nokia on kutsunut lehdistöä paikalle MWC-messujen yhteydessä pidettävään tilaisuuteen. Tilaisuuden aiheesta ei ole vielä tietoa, mutta mikäli Nokia on päättänyt julkistaa Android-puhelimensa, olisi MWC "viimeinen mahdollisuus" tehdä se. Yhtiön puhelinliiketoiminta siirtynee tämän maaliskuun loppuun mennessä Microsoftin omistukseen.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (13)

Nikotiko
Nikotiko

1

Vähän ihmettelen miksi Nokia nyt juuri Microsoft kaupan lukkoonlyönnin jälkeen siirtyisi Android-leiriin? Tietääkö joku jotain mitä minä en?

Vastaa
1pertti
1pertti

2

Hämmästyisin, jos Microsoftin kanssa solmitun kauppasopimuksen yhteydessä ei olisi ehtoa, että Nokia ei saa määrätyn kilpailukieltoajan kuluessa kaupata matkapuhelimia, eikä ainakaan Nokia-nimellä. Tosin Microsoft on tainnut valita puhelimiensa markkinointinimeksi Lumian Nokian sijasta.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 1pertti:

Hämmästyisin, jos Microsoftin kanssa solmitun kauppasopimuksen yhteydessä ei olisi ehtoa, että Nokia ei saa määrätyn kilpailukieltoajan kuluessa kaupata matkapuhelimia, eikä ainakaan Nokia-nimellä. Tosin Microsoft on tainnut valita puhelimiensa markkinointinimeksi Lumian Nokian sijasta.

Kaupan ehtoihin kuului kyllä, että Microsoft ei saa käyttää Nokia nimeä puhelinten yhteydessä. Koska eihän Nokiaa myyty, vaan pelkästään Nokian Devices & Services osasto, ja valtava kasa patentteja(?).

Vastaa
1pertti
1pertti

4

Ei Nokia patenteistaan luopunut, vaan lisensoi patenttejaan Microsoftille korvausta vastaan. Nokia omistaa yhä patenttinsa ja saa lisenssoida niitä myös muille toimijoille.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 1pertti:

Ei Nokia patenteistaan luopunut, vaan lisensoi patenttejaan Microsoftille korvausta vastaan. Nokia omistaa yhä patenttinsa ja saa lisenssoida niitä myös muille toimijoille.

Kaikki ei siis ole menetetty :D

Vastaa
Sefriol
Sefriol

6

Mielestäni Nokia ei saanut julkaista puhelimia ennen vuotta 2016. Ainoa tapa millä näen tämän kierrettävän on se, että se ei tarkoittanut jo valmisteilla olevia puhelimia (joihin siis tämä Nokia X sitten kuuluisi).

Vastaa
tikte76
tikte76

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nikotiko:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 1pertti:

Hämmästyisin, jos Microsoftin kanssa solmitun kauppasopimuksen yhteydessä ei olisi ehtoa, että Nokia ei saa määrätyn kilpailukieltoajan kuluessa kaupata matkapuhelimia, eikä ainakaan Nokia-nimellä. Tosin Microsoft on tainnut valita puhelimiensa markkinointinimeksi Lumian Nokian sijasta.

Kaupan ehtoihin kuului kyllä, että Microsoft ei saa käyttää Nokia nimeä puhelinten yhteydessä. Koska eihän Nokiaa myyty, vaan pelkästään Nokian Devices & Services osasto, ja valtava kasa patentteja(?).

juu. ja 2 vuotta Nokialla on karenssi omalla nimellä eli Nokia. ja microsoft saa käyttää sitä nimeä vain peruspuhelimissa ei wp 8 puhelimissa ja älypuhelimissa.

Vastaa
tikte76
tikte76

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sefriol:

Mielestäni Nokia ei saanut julkaista puhelimia ennen vuotta 2016. Ainoa tapa millä näen tämän kierrettävän on se, että se ei tarkoittanut jo valmisteilla olevia puhelimia (joihin siis tämä Nokia X sitten kuuluisi).

Tai luo uuden brändin kuten ehkä Icon/aikon. takaperin se on Nokia.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

9

Hyvä juttu jos ovat säilyttäneet WP:n yksinkertaisen käyttöliittymän sekä Lumia-puhelinten erinomaisen ulkonäön. Molemmissa tapauksissa ulkonäkö oli sekä erilainen että toimiva.

Vastaa
XB700
XB700

10

Tuntuu vain että toi tulee pikkuisen liian myöhään.
Jos Nokia olisi tässä vuosien aikana JO julkaissut Android pohjaisen puhelimen. Niin myöntäisin että olisin kiinnostunut.

Ja JOS toi oikeasti tulee myyntii niin toivottavasti ei mene samalla lailla kuin N9 kanssa.

Vastaa
jussiv1
jussiv1

11

kannattaa huomata että nokian matkapuhelinliiketoimintoja ei ole vielä virallisesti myyty ,kauppa odottaa edelleen esim. kiinassa viranomaisten hyväksyntää joten jos tätä spekuloidaan niin tämä voisi olla nokialta piikki microsoftin suuntaan että meni puhelinliiketoiminta halvalla sinne suuntaan tms...

Vastaa
tikte76
tikte76

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jussiv1:

kannattaa huomata että nokian matkapuhelinliiketoimintoja ei ole vielä virallisesti myyty ,kauppa odottaa edelleen esim. kiinassa viranomaisten hyväksyntää joten jos tätä spekuloidaan niin tämä voisi olla nokialta piikki microsoftin suuntaan että meni puhelinliiketoiminta halvalla sinne suuntaan tms...

juu samaa mielä.

Vastaa
tikte76
tikte76

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tikte76:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jussiv1:

kannattaa huomata että nokian matkapuhelinliiketoimintoja ei ole vielä virallisesti myyty ,kauppa odottaa edelleen esim. kiinassa viranomaisten hyväksyntää joten jos tätä spekuloidaan niin tämä voisi olla nokialta piikki microsoftin suuntaan että meni puhelinliiketoiminta halvalla sinne suuntaan tms...

juu samaa mielä.

NextLeaks ‏@NextLeaks

Nokia Asha 4xx = (Nokia Normandy)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja