MediaTek haastaa uudella mobiilipiirillä Qualcommin ja Samsungin

Matti Robinson
11. helmikuuta, 2014 13:29

Aiemmin pääasiassa edullisemmista suoritin- ja järjestelmäpiireistä tuttu MediaTek on kerännyt viime vuosien aikana rohkeutta haastaa suoritinjätit kuten Qualcomm myös arvokkaammissa laitteissa. Viime vuoden lopusta taiwanilaisyhtiön piirit alkoivat testituloksissa tehdä kovempaa jälkeä ja tänä vuonna on tarkoitus totisesti haastaa pahimmat kilpailijat myös lännessä.
MediaTek on kertonut Engadgetille uudesta järjestelmäpiiristä, joka tarjoaa ensimmäisenä maailmassa H.265 Ultra HD -koodekin, LTE-yhteyden sekä kahdeksan ytimisen suorittimen. Suoritin osuus koostuu neljästä ARM A7- ja neljästä ARM A17 -ytimestä, jotka ARM on juuri esitellyt. Grafiikkaosuudesta huolehtii PowerVR Series6 "Rogue" -sarjan piiri, jollainen löytyy mm. iPhone 5s:stä.
MediaTek aikoo valloittaa länsimaat Yhdysvalloista lähtien MT6595-piirinsä voimin. Se uskoo, että piiri haastaa Qualcommin nykyisen lippulaivan Snapdragon 800:n sekä tulevan, esimerkiksi Galaxy S5:ssä todennäköisesti majailevan Snapdragon 805-piirin.
Päällisin puolin kaikki näyttää olevan MediaTekillä kunnossa. Piiri on uusinta teknologiaa, tukee muun muassa ARMin big.LITTLE-arkkitehtuuria ja pystyy käyttämään eritehoisia suorittimia millä tahansa kombinaatiolla. Se tarkoittaa loistavaa suorituskykyä sekä hyvää akkukestoa.
Muutama kuukausi sitten MediaTek esitteli maailman ensimmäistä "aitoa" 8-ydinpiiriä. MediaTekin MT6595 lähtee laitevalmistajille vuoden ensimmäisen puoliskon aikana.

Lue myös nämä
Tägit
Qualcomm MediaTek Qualcomm Snapdragon 800 Qualcomm Snapdragon 805 MediaTek MT6595
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.