Maailman ensimmäinen aidosti kahdeksanytiminen älypuhelin myyntiin 21. marraskuuta

24
Juha Tuppi

Maailman ensimmäinen aidosti kahdeksanytiminen älypuhelin myyntiin 21. marraskuuta
Taiwanilaisen MediaTekin kahdeksanytiminen prosessori on ollut tekeillä jo pitkään, mutta nyt odotus on ohi: kiinalainen Zopo Mobile -yhtiö on ilmoittanut julkaisevansa 21. marraskuuta MediaTekin uudella prosessorilla varustetun älypuhelimen.

Unwired Viewin mukaan Zopo on kertonut varanneensa viisi tuhatta puhelinta kansainvälisiä tilauksia varten, mutta ei ole paljastanut prosessoria lukuun ottamatta muita puhelimen tietoja.

Vaikka Samsung on jo julkaissut oman kahdeksaa ydintä hyödyntävän Exynos Octa -piirisarjansa, MediaTek kertoo uuden MT6592-prosessorinsa kykenevän käyttämään kaikkia kahdeksaa ydintä samaan aikaan, kytkemään ne erikseen päälle tai pois, sekä kiihdyttämään niitä erikseen tarpeen mukaan; tähän Samsungin piirisarja ei pysty.Unwired View toteaa kuitenkin, ettei uuden prosessorin suorituskyvyltä odoteta ennätyksiä, vaikka se saattaakin kuluttaa vähemmän virtaa neliytimisiin kilpailijoihinsa verrattuna.

Zopo ilmoitti avaavansa erikoisnettikaupan kansainväliselle yleisölle ensi viikolla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Poco M4 5G – hinta laskenut -37%

Xiaomi Poco M4 5G
184 € CDON
228 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

Motorola Moto G13 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G13
123 € Hobby Hall
131 € Proshop
158 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 146 €

Nokia C02 – hinta laskenut -15%

Nokia C02
74 € Hobby Hall
105 € Proshop
107 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Kommentit (24)

Agent_007
Agent_007

2

Jos MediaTek saa pidettyä piirituotannon käynnissä nykyisellä tasolla niin lähivuosina sen osuus edullisten Android-puhelinten ja -tablettien järjestelmäpiireistä lähetynee kovaa vauhtia sataa prosenttia. On kyllä erittäin kova nousu yritykseltä, kun ottaa huomioon, että niiden ensimmäinen Android-yhteensopiva järjestelmäpiiri tuli ulos vasta vuonna 2011.

Vastaa
KalikoJak
KalikoJak

3

Meinasin ensin facepalmata yritykselle, mutta sitten tajusin: Ne varmaan naamapalmuilee ja hihittelee ringissä itsekin kun asiakkaat ostavat tämmöisiä, mutta myyvät tuotetta kaikesta huolimatta, koska ne vain myyvät hyvin.

Vastaa
R3DgRu
R3DgRu

6

4@&5@

Hyvinhän tuo toimii kahdella 1, 4 ghz a-9 ytimellä ja 1gt ramia. Te vain ette halua niin uskoa, joten ette halua päivittää näkemyksiänne.

Vastaa
Jojjeli89
Jojjeli89

7

@4/@5
Se on totta että monet android puhelimet lagaa (jopa tutun S3)mutta se johtuu (ainakin usein) siitä että nämä valmistajat tunkevat androidiin niin paljon ylimääräistä ja raskasta sha*ssee että lagi ei ole ihme. :/

@6
Mikä puhelin on kyseessä? Houkuttaa mielenkiinnosta :)

Vastaa
Blakaut
Blakaut

8

@4 & 5

Android itsessään pyörii kivasti millä tahansa tuplaytimisellä, kunhan siihen ei ole asennettu valmistajan toimesta kasapäin resursseja vievää bloatwarea. Tähän esim. Samsung syyllistyy syöden samalla oman laitteensa potentiaalia. Itse käytän omassa single-core -luurissani kolmannen osapuolen Android-jakelua ja hyvin pyörii raskaampia sovelluksia lukuunottamatta.

Vastaa
R3DgRu
R3DgRu

9

8@ Pahoittelut tuosta, esimerkistä. Muistin väärin. Tarkoitin Motorolan Moto Xää, muuta siinä olikin eri kellot ja 2gt ramia. Se on totta että valmistajien lisäykset tuovat sen lagin. Omaan note kakkoseenkin kun vaihtaa plasma kernelin ja laittaa cpu:n kellot 2, 16 ghz: iin, ja heittää sisään jonkun 4.3 romin nii alkaa jo suunnilleen joku iphone 5s jäädä jälkeen sulavuudessa ja ennenkaikkea nopeudessa. :)

Vastaa
Droxtor
Droxtor

10

@4 & @5

Itselläni nyt kolme laitetta käytössä (SGS+, SGS4, N7[2013] ) ja jokaisessa "kevyempi" cyanogenmod romi androidista ja ei lagaa oikeastaan kun S+:lla joissais vaativissa peleissä, joissa sen nyt olettaakin lagaavan :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SamppaS4 @ (vahvistamaton)

11

MediaTek kertoo uuden MT6592-prosessorinsa kykenevän käyttämään kaikkia kahdeksaa ydintä samaan aikaan, kytkemään ne erikseen päälle tai pois, sekä kiihdyttämään niitä erikseen tarpeen mukaan; (tähän Samsungin piirisarja ei pysty).

(MUTTA)

(Unwired View toteaa kuitenkin, ettei uuden prosessorin suorituskyvyltä odoteta ennätyksiä, vaikka se saattaakin kuluttaa vähemmän virtaa neliytimisiin kilpailijoihinsa verrattuna)!!. =(

Vastaa
rick79
rick79

12

Ei kuulosta android kovin käyttäjäystävälliselle. Maksat puhelimesta 500-800€ ja sitten joudut ajelemaan custom romit sisään että se toimii kunnolla. Ei kuulosta hyvälle nykypäivänä.

Vastaa
R3DgRu
R3DgRu

13

12@ Siinä se taas nähdään. Et halunnut ymmärtää kommentiani. Minulle romien asentelu on mukava puuha, vähän kuin harrastus. Ei niitä pakko ole laittaa, jos ei tahdo. Kutakuinkin kaikki vakio androidin sisältävät luurit toimii hyvin jo valmiina. Lisäksi Snapdragon 800 sisältävät laitteet myös.

Vastaa
Mauriland
Mauriland

14

13@ jos jaksaa harrastaa mutta ei toi ole kovin käyttäjäystävällistä käytettävyyttä että ensin pitää netistä kaivaa customit ja ajaa sisään kun se muuten ei toimi.

Vastaa
Kalle76
Kalle76

15

Puhelin maailma elää saama aikakautta kuin pc:t muutama vuosi sitten. Jos julkistetaan tehokkaampi puhelin niin siihen kehitetään vielä raskaampi ohjelma... Ja tätä jatkuu ja jatkuu..

Vastaa
arivesa
arivesa

18

Autojakin käytetään eritavoin.Useat ajaa liisarilla duuniin,jotkut pusaa esim.varttimaileria tai ratatykkiä. Kaikille lie paikkansa, muita mollaamatta?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
semim (vahvistamaton)

19

Hienosti toimii samsungi. Kaverin uudehko s3? soi tänään, puhelu katkesi 20s jälkeen jonka jälkeen meni 20-30s että otti mitään painallusta vastaan. Vastattu puhelinnumero ilmestyi lokiin n. 10s. päästä tästä. Luuri lensi samantien auton ikkunasta. :D
Siellä se on kaakkurin citymarketin ohi menevän tien varressa jos joku haluaa hakea. :D Hieman ekopisteeltä metsokankaalle päin.
Eipä ole vehkeet siis kummennut ensimmäisistä zte:n tekeleistä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
dude @ (vahvistamaton)

21

4@&5@
Ei se ole Android,joka nykii vaan käyttöliittymä (...ja Samsungeissa Touchwiz)!!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

22

@16
Tämä taas ei suoranaisesti johdu Androidin hyvyydestä vaan vaihtoehtojen vähyydestä ja kuluttajien tietämättömyydestä. Uskoisin, että keskiverto Lumia 520:n omistaja on huomattavasti tyytyväisempi luuriinsa kuin samanhintaisen Androidin omistaja. Useimmiten vain tämän hintaluokan puhelinten ostajat eivät ole ikinä kuulleetkaan muista kuin Android-älypuhelimista ja tietysti heille liian kalliista iPhonesta.

Markkinaosuudella on erittäin vähän tekemistä Androidin hyvyyden kanssa. Markkinointiin laitetuilla miljardeilla ja laitteiden halvoilla hinnoilla suhteessa ominaisuuksiin taas on paljonkin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepjepjee (vahvistamaton)

23

@22 Nokia myykin Lumia malleja tappiolla (pienillä katteilla) ,verrattuna komponenttien hintoihin!!.

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

24

Tappio johtuu volyymin puutteesta - tosin hintakin on edullinen.
50 miljoonaa on Ballmerin mukaan kannattavuusraja ja tähän päästään hänen mukaansa 2015. Tuohon ei Nokialla ollut varaa. Yli sadan prosentin vuosikasvun sijaan olisi tarvittu yli tuhannen prosentin vuosikasvu.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.