Nokia X:n rajoitteista ja räätälöinneistä päästiin kokonaan eroon

Manu Pitkänen
10. huhtikuuta, 2014 15:25

Nokia alleviivasi helmikuisessa julkistustilaisuudessaan, etteivät uudet Android-pohjaiset Nokia X -puhelimet tue Googlen tarjoamia palveluita, vaan puhelimissa turvaudutaan etupäässä Nokian ja Microsoftin verkkopalveluihin. Koska Google Play -kauppa ei toimi puhelimessa, Nokia on kannustanut kehittäjiä muokkaamaan Android-sovelluksiaan ja julkaisemaan ne Nokian sovelluskaupassa.
Nokian rajoituksille keksittiin nopeasti kiertomenetelmät ja alle viikossa Googlen palvelut saatiin toimimaan Nokia X:ssä.
Oli vain ajankysymys koska puhelimeen saadaan asennettua Androidin avoimenlähdekoodin versio eli AOSP, jossa ei ole Nokian tai Googlen lisäämiä ylimääräisiä kilkkeitä. Nyt se aika on koittanut ja tarvittavat tiedostot on julkaistu XDA-developers-sivustolla. Nokia X:lle julkaistu ROM perustuu Code Auroraan, joka on Qualcommin korjauksilla varustettu AOSP (v.4.1.2). Alla ei ole kaikkein tuorein versio Androidista, kuten ei ole myyntipakkauksesta otettavassa Nokia X:ssäkään, mutta ehkä KitKat tulee Nokia X:lle jossakin vaiheessa.
Useimpien ominaisuuksien pitäisi toimia julkaistulla ROMilla, mutta ongelmiakin saattaa esiintyä. Joidenkin mukaan esimerkiksi mikrofoni ei toimi puheluiden aikana.

Lue myös nämä
Tägit
Android Nokia X
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.