Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia X:n Android on puolitoista vuotta vanha

Matti Vähäkainu

Nokia X:n Android on puolitoista vuotta vanha
Nokia esitteli ensimmäiset (ja viimeiset?) Android-puhelimet eilen Barcelonassa. Ihmisiä tietysti kiinnosti erityisesti laitteiden sovellusyhteensopivuus, jota Nokia kommentoi hieman kierrellen. Yhtiö kuitenkin antoi Microsoft-sävytteisen vastauksensa.

Laitteessa toimivat Android-sovellukset, mutta laite ei tue Googlen palveluita. Tämä tarkoittaa, että Google Play Storesta sovelluksia ei voi ladata tai ostaa. Näin ollen olennaiseksi muodostuu myös, että mikä Android-versio laitteessa on.

Nokia X (kuten myös Nokia X+ ja Nokia XL) on varustettu Android Jelly Bean 4.1.2:lla eli 2012 lokakuussa julkaistulla käyttöjärjestelmäversiolla. Vaikka versio alkaa olla vanha, niin Jelly Bean on edelleen suosituin Android-versio, joten tuki sille on laajaa myös uusissa sovelluksissa.

Nokia X:ssä toimivat siis sovellukset Nokian omasta sekä kolmansien osapuolten sovelluskaupoista. Tällainen sovelluskauppa on muun muassa Jolla-puhelimeenkin saatava Yandex. Sovellusten pitää luonnollisesti toimia Jelly Bean 4.1.2 -käyttöjärjestelmässä. Myös suoraan pakettitiedostojen (APK) asentaminen laitteeseen onnistuu.Sideloading mahdollistaa myös Googlen sovellusten asentamisen olettaen, että sovelluksen asentaminen ei vaadi enemmän oikeuksia kuin puhelin tarjoaa. Nokia on kertonut, että Google Play -sovellusten saattaminen Nokia X:lle on helppo, vain muutaman tunnin operaatio sovelluskehittäjälle.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja