Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlen mobiilisovellukset saatiin toimimaan Nokia X:ssä

5
Manu Pitkänen

Googlen mobiilisovellukset saatiin toimimaan Nokia X:ssä
Nokian ensimmäisten Android-puhelimien esittelystä ei ole ehtinyt kulua edes viikkoa, mutta xda-developers-sivuston Kashamalaga-niminen käyttäjä on jo ehtinyt saamaan Googlen palvelut toimimaan puhelimessa.

Nokia X -puhelimissa käytetään avoimenlähdekoodin Androidia (AOSP), jonka päälle on lisätty Nokia X Software Platform -ohjelmisto. Puhelimet eivät tue Google Apps -mobiilipalveluita, eli esimerkiksi Google Play -sovelluskauppa ei toimi niissä. Sen sijaan Nokia suosittelee Android-sovelluskehittäjiä lisäämään ohjelmansa Nokia Storeen. Yhtiön mukaan useimmiten ohjelmat kelpaavat Nokia Store -kauppaan sellaisenaan ja epäyhteensopiviin ohjelmiinkaan ei tarvitse tehdä paljoa muutoksia.

Kashamalaga-nimimerkin takana vaikuttava hakkeri on kuitenkin jo saanut Googlen palvelut toimimaan Nokia X:ssä ja neuvoo xda-developers-foorumilla miten muut voivat tehdä saman. Kashamalaga on julkaissut myös videon, jossa hän osoittaa Google Now Launcherin toimivan Nokia X:ssä.


Vaikka esittelytilaisuudessa painotettiin, että puhelimissa ei ole kytköksiä Googlen verkkopalveluihin ja Nokia luottaa niiden sijaan omiin sekä Microsoftin tuottamiin vaihtoehtoihin, näyttäisi Nokia olevan innostunut Google Apps -hakkeroinnista.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

JoniS
JoniS

1

sietääkin kiittää tuota kaveria, luultavasti myyntiluvut nousee. puhelimet ehdittiin jo lyttämään aika monessa paikkaa sen takia ettei ole pääsyä googlen palveluihin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DonZQ:

Custom ROM ja Gappsit niin saattaa tuostakin puhelimesta olla johonkin :)

Mitä siinä on sellaista että noita tarvit juurikin tuohon luuriin , mitä et voisi tehdä jollain muulla ?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja