Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlen mobiilisovellukset saatiin toimimaan Nokia X:ssä

5
Manu Pitkänen

Googlen mobiilisovellukset saatiin toimimaan Nokia X:ssä
Nokian ensimmäisten Android-puhelimien esittelystä ei ole ehtinyt kulua edes viikkoa, mutta xda-developers-sivuston Kashamalaga-niminen käyttäjä on jo ehtinyt saamaan Googlen palvelut toimimaan puhelimessa.

Nokia X -puhelimissa käytetään avoimenlähdekoodin Androidia (AOSP), jonka päälle on lisätty Nokia X Software Platform -ohjelmisto. Puhelimet eivät tue Google Apps -mobiilipalveluita, eli esimerkiksi Google Play -sovelluskauppa ei toimi niissä. Sen sijaan Nokia suosittelee Android-sovelluskehittäjiä lisäämään ohjelmansa Nokia Storeen. Yhtiön mukaan useimmiten ohjelmat kelpaavat Nokia Store -kauppaan sellaisenaan ja epäyhteensopiviin ohjelmiinkaan ei tarvitse tehdä paljoa muutoksia.
Kashamalaga-nimimerkin takana vaikuttava hakkeri on kuitenkin jo saanut Googlen palvelut toimimaan Nokia X:ssä ja neuvoo xda-developers-foorumilla miten muut voivat tehdä saman. Kashamalaga on julkaissut myös videon, jossa hän osoittaa Google Now Launcherin toimivan Nokia X:ssä.

Vaikka esittelytilaisuudessa painotettiin, että puhelimissa ei ole kytköksiä Googlen verkkopalveluihin ja Nokia luottaa niiden sijaan omiin sekä Microsoftin tuottamiin vaihtoehtoihin, näyttäisi Nokia olevan innostunut Google Apps -hakkeroinnista.


Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

JoniS
JoniS

1

sietääkin kiittää tuota kaveria, luultavasti myyntiluvut nousee. puhelimet ehdittiin jo lyttämään aika monessa paikkaa sen takia ettei ole pääsyä googlen palveluihin.

Vastaa
user@org (vahvistamaton)

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DonZQ:

Custom ROM ja Gappsit niin saattaa tuostakin puhelimesta olla johonkin :)

Mitä siinä on sellaista että noita tarvit juurikin tuohon luuriin , mitä et voisi tehdä jollain muulla ?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja