Hollannin poliisin uusi ase taistelussa rikollisuutta vastaan: Samsung Galaxy S5

Juha Tuppi
21. toukokuuta, 2014 15:56

Älylaitteiden yleistymisen myötä myös viranomaiset ovat huomanneet nykyteknologian tarjoamat mahdollisuudet – laitevalinnasta voi tosin olla monta mieltä.
Phone Arena raportoi tänään Hollannin poliisin tilanneen väitetysti 35 000 Samsung Galaxy S5 -älypuhelinta korvaamaan viranomaisten aiemmat BlackBerryt. Perusteluina laitevalinnoille esitettiin muun muassa Galaxy S5:n veden- ja pölynkestävyys, joka tekee siitä otollisen työkalun kentälle, mutta myös laitteen sormenjälkilukijan uskottiin edesauttavan epäiltyjen sormenjälkien välittömässä keräämisessä ja tunnistamisessa. Hollannin poliisi on lähteen mukaan myös kehittämässä omaa sormenjälkisovellustaan laitteen teknologian tueksi.
Ilmeisestikään Hollannin virkavalta ei ole nähnyt viimeaikaisia Samsungin sormenjälkilukijaa koskevia arvioita, tai he olisivat mitä luultavimmin harkinneet hankittavaa laitetta uudemman kerran. Sopinee myös toivoa, etteivät rikollisetkaan ole nähneet netissä kiertänyttä videota lukijan huijaamisesta – muuten hollantilaispoliiseille saattaa tulevaisuudessa riittää pään raapimista sormenjälkitunnistusten kanssa.
Toisaalta Samsung Galaxy S5 on kyllä muutoin kelpo laite, joten mahtaisivatkohan yllä mainitut perustelut toimia vain virallisena tekosyynä älypuhelinten päivittämiselle?
Tarkennus 21.5.2014 16:23: SamMobile-sivuston mukaan Hollannin poliisi tai Samsung eivät ole kumpikaan toistaiseksi vahvistaneet väitettä. Mikäli Galaxy S5 kuitenkin hyväksytään virkakäyttöön, ne saapunevat viranomaisille vasta ensi vuoden puolessa välissä.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android sormenjälkilukija Samsung Galaxy S5 Hollannin poliisi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.