>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kuva kertoo: Tämän takia Samsung Galaxy S5:n sormenjälkilukija on surkea

10
Manu Pitkänen

Kuva kertoo: Tämän takia Samsung Galaxy S5:n sormenjälkilukija on surkea
Johtavien älypuhelinvalmistajien, Samsungin ja Applen, lippulaivamalleista löytyy nyt sormenjälkilukijat, joiden tarkoituksena on tehdä käyttäjän tunnistamisesta mahdollisimman vaivatonta ja mutkatonta.

Kuten aiemmin julkaistussa pikavertailussa totesimme, on iPhone 5s:n ja Galaxy S5:n sormenjälkilukijat kuitenkin teknisesti hyvin erilaisia. Tekniset erot eivät aina näy käyttäjälle mitenkään, mutta puhelimien sormenjälkilukijoiden kohdalla poikkeavuudet on helposti havaittavissa.

Apple satsasi Authentecin kehittämään uudenlaiseen sormenjälkilukuteknologiaan, jonka avulla sormenpää voidaan skannata nopeasti kun sormi lasketaan lukijan päälle. Samsung joutui vastaamaan haasteeseen paljon perinteisemmällä tekniikalla, pyyhkäisylukijalla, jollaisia on hyödynnetty pitkään hyvin erilaisissa käyttökohteissa.Samsung seurasi Applen esimerkkiä ja lisäsi pyyhkäisytyyppisen sormenjälkilukijan Galaxy S5:n kotinäppäimeen. Kuten alla oleva kuva osoittaa, se ei ole puhelimen käytön kannalta erityisen optimaalinen ratkaisu. Sormenjälkilukijaa on käytännössä mahdotonta käyttää yhdellä kädellä, koska pyyhkäisyn pitää tapahtua lukijan suhteen oikeassa kulmassa. Pyyhkäisylukijaa olisi helpompi käyttää mikäli se sijaitsisi puhelimen takapuolella (kuten Motorolan pari vuotta vanhassa Atrix-puhelimessa).GIF on peräisin alla olevasta videosta, jossa sormenjälkilukijoiden eroja on käyty tarkemmin läpi.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (10)

JoniS
JoniS

1

sammobilella on video missä demotaan tuota(S5) yhdellä kädellä eikä he ainakaan vedä sormea pystysuoraan, vaan vinossa silleen miten se siihen osuu kun luuri yhdessä kädessä ja näytti toimivan ihan hyvin.

Vastaa
keijo123
keijo123

2

Mää ostamassa jonnesungia ja leijumas specteillä =D kyllä Se mätäomena taas ajatteli vähän pidemmälle. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Lohkare (vahvistamaton)

3

Olipa taas harvinaisen tyhmä artikkeli. Tässä ollaan olevinaan trendikkäitä kun moititaan Samsungia heppoisin eväin. Kyllähän näin saadaan ainakin Ampparit-klikkejä iPhone-käyttäjiltä ja muilta alisuorittajilta...

Vastaa
tataka
tataka

4

Itselläni toimii ok vasemman käden peukalolla kun katsoin sammobilen videon, aikaisemmin olin tehnyt sen sivuttain mutta väärin.

Mutta se applen on parempi tekniikaltaan, paitsi saattaa onnistuneet tunnistukset olla parempia galaxylla tosin iphonella nopeasti saa yritettyä uudestaan.

Itse toivoisin että sormenjälkiskannerit yleistyisivät puhelimissa ja mieluiten se iphonen tekniikalla koska se on parempi.

Samsung tosin avannut sen kehittäjille jotta esim paypal ostoja voi tehdä sekä muita juttujakin saattaa tulla, samsungilla jo yksi hauska eli yksityinen tila jonne voi laittaa kaikki kuvat, videot mitä ei tahdo kaikkien nähdä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Yllätys (vahvistamaton)

5

Yllätys, että Apple tekee jotain toimivammin ja paremmin!! 😎

Vastaa
pähkinä
pähkinä

7

Jessus mikä otsikko taas... Aika paljon kyllä saa kritiikkiä tuo lukija, vaikka markkinoilla ei olekaan kuin yksi laite jossa se on parempi (Applen). Ikään kuin olisi parempi ollut jättää se pois, vaikka näin ei todellakaan ole. Tuollaisenaankin se on parempi, kuin ei lukijaa ollenkaan ja oikein käytettynä vieläpä erittäin toimiva. Ja jos joku nyt ei mitenkään saa tuota toimimaan, niin ainahan sen voi ottaa pois käytöstä ja mennä vanhoilla tekniikoilla.

Vastaa
tataka
tataka

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:

Jessus mikä otsikko taas... Aika paljon kyllä saa kritiikkiä tuo lukija, vaikka markkinoilla ei olekaan kuin yksi laite jossa se on parempi (Applen). Ikään kuin olisi parempi ollut jättää se pois, vaikka näin ei todellakaan ole. Tuollaisenaankin se on parempi, kuin ei lukijaa ollenkaan ja oikein käytettynä vieläpä erittäin toimiva. Ja jos joku nyt ei mitenkään saa tuota toimimaan, niin ainahan sen voi ottaa pois käytöstä ja mennä vanhoilla tekniikoilla.

Samaa mieltä jos en olisi välittänyt sormenjälkilukijasta olisin varmaan ostanut sonyn xperia z2 jossa myös vedenpitävyyttä galaxy s5 sijasta.

toivonmukaan lisääntyy tekniikan käyttö, applen sensori 15 dollaria ja galaxyn 4 dollaria joten ei kauhean kalliitakaan...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.