Arvostelussa Samsung Galaxy S5

29
Samsung Galaxy S5
Matti Robinson Matti Robinson

Sisällys

Viidennen sukupolven suunnannäyttäjä vai perässähiihtäjä?

Puhelinvertailun toimitukseen saapui pari viikkoa sitten vuoden yksi odotetuimmista mobiililaitteista: Samsungin myyntiä vauhdittava ja sen teknologian kärkenä tunnettu Galaxy S5 -älypuhelin. Joka kerta puhelimen ominaisuudet tuntuvat parantuvan lähes joka osa-alueella, mutta riittääkö se?

Kilpailu Android-rintamalla on järjettömän kovaa ja HTC, LG ja Sony eivät tule vapaaehtoisesti katsomaan vierestä, kun Samsung käärii voitot. Valloittaako Galaxy S5 edelleen ostajat ja tulisiko sinun ostaa se?

 • Mitat:
 • 142 x 72,5 x 8,1 mm
 • Paino:
 • 145 g
 • Näyttö:
 • 5,1”, 1920 x 1080 pikseliä, AMOLED
 • Suoritin:
 • Neliytiminen Qualcomm Snapdragon 801, 2,5 GHz
 • RAM:
 • 2 Gt
 • Tallennustila:
 • 16 Gt (microSD-paikka)
 • Kamerat:
 • Pääkamera 16 MP (1080p@60FPS, 2160p@30fps), LED-salama
  Etukamera 2 MP
 • Yhteydet:
 • LTE (Cat 4), Wi-Fi 802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0, USB 3.0
 • Akku:
 • 2800 mAh (vaihdettavissa)

Ulkoasu

Heti alkuun laatikosta paljastuu Galaxy S5:n ulkoisesti kaunein piirre, näyttö, joka tutusti kattaa valtaosan puhelimen etuosasta. Samsung on palannut pikkuhiljaa myös Galaxy S2:n linjoille ja vähentänyt pyöreyttä. Galaxy S4 on S3:a neliskulmaisempi ja Galaxy S5 on nyt vielä S4:ää neliskulmaisempi. Tämä on ainakin allekirjoittaneen silmään hyvä juttu.

Etuosan valkoisellta alueelta löytyy lisäksi fyysinen kotinäppäin, kaksi kapasitiivista näppäintä (moniajo ja takaisin), kamera, ilmoitusledi, kuuloke sekä valo-, etäisyys- ja elesensorit. Kotinäppäimeen on istutettu sormenjälkilukija.

Yläosasta puolestaan löytyvät kuulokeliitin, infrapunalähetin sekä mikrofoni. Vasen puoli on varattu äänenvoimakkuuden säätimille ja oikea virtanapille. Alaosasta löytyy vesisuojattu USB 3.0 -liitin ja toinen mikrofoni.

Puhelimen takaosassa on kromireunuksella esiintuotu kamerayksikkö sekä toinen kehikko joka pitää sisällään LED-salaman ja laitteen yhden merkittävimmistä uudistuksista, nimittäin sykemittarin. Lisäksi takakuoren alaosasta löytyy kaiutinritilä.

Testissä Samsung Galaxy S5

Puhelimen takaosasta löytyy yksi laitteen merkittävimmistä uudistuksista, nimittäin sykemittari.

Puhelimen selkeästi heikoin osa-alue on sen rakenne, sijoittelu ja olemus. Sykemittariin on helppo osua sormella, joten siinä on onnistuttu. Sen sijaan äänenvoimakkuuden säädinten ja virtanäppäinten vastakkainen asettelu ei ole koskaan miellyttänyt. Ehkä tämä johtuu liian pienistä käsistä tämän kokoiselle laitteelle. USB-liitännän suoja on toteutettu suhteellisen hyvin, mutta olipa suoja millainen tahansa, niin se ei voita suojatonta liitäntää. Iäinen ongelma on myös liian lähellä reunaa olevat kapasitiiviset napit, jotka on sijoitettu vieläpä Samsungille tyypilliseen tapaan väärinpäin.

Muovin ja muovin yhdistelmä vaikuttaa turhan lelumaiselta liki 700 euron puhelimelle. Golfpallomainen takakuori on ohut, ja vaikkakin useaa edeltäjää parempi, ei se edelleenkään tuo millään mieleen luksusta. Valkoisen mallin takakuori on lisäksi melko liukas, vaikka Galaxy S5:ssä on muovia pinnoitettu lasikuidulla.

Ehdotonta plussaa täytyy antaa vaihdettavasta akusta ja microSD-muistikorttipaikasta.

Kooltaan laite on 142 x 72.5 x 8.1 mm ja painoa on 145 grammaa. Laite ei siis ole kovinkaan painava -- ainakaan kokoisekseen. Kokoa alkaa kuitenkin olla pieni- ja kenties keskivertokätisellekin paljon. Esimerkiksi allekirjoittanut ei pysty millään kirjoittamaan tekstiviestiä yhdellä kädellä.

Testissä Samsung Galaxy S5
USB-liitännän suoja on toteutettu suhteellisen hyvin.

Tekniikka

Teknisesti Galaxy S on aina ollut markkinoiden huippua. Näin on myös tällä hetkellä. Suorituskyky ja tekniikka on tosin kutakuinkin samaa kuin kilpailijoissa, joten sen osalta laite ei ole muita edellä. Myös kiinalaisvalmistajat ovat osittain menneet näyttöteknologiassa kenties jopa edelle julkaisemalla QHD-resoluutiolla varustettuja laitteita.

Benchmark-suorituskykytestien tuloksissa Galaxy S5 on pärjännyt erittäin hyvin kilpailijoitaan vastaan, joten ainakaan suorituskyvystä ei ole puutetta. Suomessa myytävä Qualcomm Snapdragon 801 -versio on oikein kyvykäs laite.

Samsung luottaa edelleen AMOLED-näyttöön, joka on edelleen toteutettu Full HD -resoluutiolla. Erittäin värikylläisen ja oikean mustan tuottava näyttö onkin erittäin vakuuttava ilmestys ja saa epäilemään QHD-resoluution tarpeellisuutta. Näyttö on suojattu Corningin Gorilla Glass 3 -lasilla.

Muihin ominaisuuksiin kuuluvat 2 gigatavua RAM-muistia, lähes kaikki mahdolliset langattomat yhteydet, USB:n uusin kolmosversio, NFC sekä IP67-sertifiointi. Aiemmin Samsung ei ole tehnyt Galaxy S -malleista suoraan IP-sertifioituja, vaan siihen tarkoitukseen on ollu esimerkiksi viime sukupolvessa Galaxy S4 Active. Nyt kuitenkin huippumalli on suoraan pölytiivis ja vesitiivis hetkellisessä upotuksessa (1 metri ja max 30 minuuttia).

Laitteessa oleva kamera on varustettu 16 megapikselin kennolla ja kuvaa 4K-videota. Selkeää parannusta on siis tapahtunut edellismalliin verrattuna. Kamerasta tarkemmin seuraavassa osiossa.

Nykyälypuhelinten tavanomaisten sensoreiden (gyroskooppi, valo, etäisyys, kiihtyvyys, jne) lisäksi laitteesta löytyy sykemittari. Sykemittari mittaa pulssin valon avulla ja toimii puhtaan ihon kanssa oikein mainiosti. Samsung tosin kertoo, etteivät mittaukset ole kliinisellä tasolla, mikä on tietysti ymmärrettävää.

Testissä Samsung Galaxy S5 Testissä Samsung Galaxy S5

1) Laitteessa oleva kamera on varustettu 16 megapikselin kennolla.

2) Kotinäppäimestä löytyy sormenjälkilukija.

Kotinäppäimestä löytyvä sormenjälkilukija toimii hyvin kun sormea liu'uttaa sen yli rauhallisesti oikeassa asennossa. Valitettavasti vanha teknologia ei ole yhtä nopea ja helppo kuin iPhone 5s:ssä ja sen käyttäminen yhdellä kädellä on miltei mahdotonta. Positiivisena puolena on puolestaan se, että esimerkiksi Paypal tukee Samsungin ratkaisua.

Vaikka teknisesti kaiken pitäisi olla kohdallaan, niin ei mitään ahaa-elämyksiä synny. Tekniikka on käytännössä tuttua jo viime vuoden puolelta, eikä odotettua harppausta tapahtunut tällä kertaa. Hieman pettynyt siis tekniikkaan täytyy olla, vaikka kaikki oli pitkälti kohdallaan jo edellisessä mallissa.

Kamera

Galaxy S5:n kamera kuvaa, kuten mainittua, 16 megapikselin still-kuvia ja parhaimmillaan jopa 4K-videota. Vaikka Galaxy S4:ään parannukset ovat huomattavia, niin näin suurta eroa ei ole jo viime syksynä julkaistuun Note 3:een verrattuna.

Kamerat ovat viime aikoina olleet yksi älypuhelinten suurimmista edistysaskeleista vuosittaisten malliuudistusten yhteydessä. Erityisesti HTC on pyrkinyt ensin UltraPixeleillä ja sitten tuplakameralla erottautumaan leiristä ja tietysti Nokia on tuonut kameroihin huimia megapikselimääriä ja optisia kuvanvakaimia, joita muut valmistajat ovat noudattaneet perässä. Samsung kuitenkin luottaa hyvin perinteiseen kameraan, joka ei liiemmin kersku megapikseleillä, useilla kameroilla tai UltraPixeleillä, eikä myöskään optisilla kuvanvakaimilla.

Samsungin valinta on pääosin onnistunut. Kamera kuvaa erittäin tarkkaa jälkeä valossa ja pilvisellä säällä, mutta pimeät olosuhteet ovat selkeästi liikaa ja tuloksena on ajoittain turhan paljon kohinaa. Vaikka 4K-videon käyttäminen on toistaiseksi vielä hankalaa, niin tulevaisuudessa siitä on hyötyä. Myös 60 ruudun sekuntinopeudella kuvattava Full HD -video on erinomaista.

Samsung on ujuttanut kameraan jälleen kuvamoodeja, jotka ovat joko täysin turhia tai melko turhia. Hauskaa leikkimistä niistä tosin riittää hetkeksi. Asetusten määrä on myös valtaisa, joka on erittäin mukavaa. Uusi näkymä lisäksi näyttää selkeältä, joten asetusten muuttaminen on nopeaa ja helppoa.

Käytettävyys

Nexus-laitteita käyttäneet tietävät miltä Android-kokemuksen tulisi tuntua. Sulava, nopea ja johdonmukainen. Kaiken kaikkiaan hiotun tuntuinen ja vakuuttava kokemus. Sitten on TouchWiz. Totta puhuen en näe mitään syytä miksi TouchWiz olisi Googlen kokemusta parempi. Nopeampi? Ei. Sulavampi? Ei todellakaan. Johdonmukainen? Valitettavasti ei sitäkään.

Samsung on onnistunut parantamaan käyttöliittymänsä ulkonäköä edellisversiosta tekemällä siitä "litteämmän", kuten aiemmin ovat tehneet Google ja Applekin. Valitettavasti tutut karkkivärit ovat edelleen läsnä ja valikko näyttää lähinnä lasten lelulta. Hillitymmät värit vaikuttaisivat ehkä arvokkaammilta, mutta makunsa kullakin.

Toimiihan Galaxy S5 sulavasti ja nopeasti 99 prosenttia ajasta, mutta se 1 prosentti. Se pilaa kokemusta niin paljon. Tämä olisi ymmärrettävää, jos kyseessä ei olisi 650 euron huippupuhelin maailman suurimmalta matkapuhelinvalmistajalta.

Sitten ovat kapasitiiviset napit kotinäppäimen vieressä. Niihin osuu vahingossa aivan liian helposti, sillä ne ovat käytännössä kiinni puhelimen reunassa. Toisekseen mikä pointti on painalluksen jälkeen syttyvillä taustavaloilla? Kummallisin aivopieru Samsungin suunnittelutiimiltä on kuitenkin ollut nappien sijoittaminen. Samsung jatkaa edelleen linjalla, jossa takaisin pääsee oikeanpuoleisesta napista. Millä logiikalla? Muut valmistajat luottavat, että vasen on universaalisti taaksepäin.

Ongelmat Galaxy S5:n käytettävyydessä ovat pieniä, mutta kuten niin usein on kuultu, pienistä puroista syntyy iso virta.

Videoarvostelu

Yhteenveto

Samsung on jälleen tuonut markkinoille hieman parannetun version omasta lippulaivastaan, jonka viides iteraatio nähdään nyt neljä vuotta ensimmäisen version jälkeen.

Uudistuksissa on tarjolla tällä kertaa suurempaa näyttöä, nopeampaa suoritinta, isompaa akkua parempaa kameraa, uutta käyttöliittymää, hiottua ulkoasua, uutta sormenjälkilukijaa ja sykemittaria. Kuulostaa melko hyvältä paketilta, eikö vain?

Mutta mitä tämä todelisuudessa tarkoittaa? No siinäpä se ongelma onkin. Vaikka kaikki on hieman parempaa, isompaa ja nopeampaa, ja vieläpä muutama täysin uusi laiteinnovaatio on ahdettu mukaan, niin laite tuntuu täysin samalta. Näyttö on kerta kaikkiaan hieno, mutta sitä se oli jo S4:ssä. Suorituskyky oli kohdallaan jo ennen, niin pitkälti kuin TouchWiz antaa myöten. Kamera on varmasti parempi, mutta erot eivät ole järin suuret.

Melkeinpä mukavin asia laitteessa on akkukesto, jota avittaa uusi pihimpi Snapdragon 801 ja isompi 2800 milliampeeritunnin akku. Sormenjälkilukijan ja sykemittarin käyttö on niin vähäistä, ettei niille oikein osaa antaa arvoa. Lisäksi sormenjälkilukija on heikohko ratkaisu ja sykemittari löytyy kuntoilijalle soveltuvasta Gear Fit -lisälaitteestakin.

Vaikka nämä parannukset ovat pieniä, niin se ei tarkoita, että laite on vanhentunut tai huono. Ei todellakaan. Kaikki toimii kuin Galaxy S4:ssä, mutta paremmin. Ja jo S4:ssä asiat olivat varsin hyvin, kuten miljoonat tietävät.

Mitä sitten tulee käyttöliittymään ja laitteen ulkoiseen olemukseen, niin siinä ovat todennäköisesti kaksi Galaxy S4:n heikointa osa-aluetta. Älypuhelin – ja erityisesti yli 600 euron hintainen huippulaite – on nykyisin yhtä paljon statussymboli kuin se on monipuolinen viestintäväline. Näin ollen lasten lelukaupoista tuttu mukakromi ja golfpallon kaltainen muovikuori eivät kuulu tähän laitekategoriaan.

Käytettävyydessä on paljon parantamista, vaikka käyttöliittymämuutokset ovatkin vieneet Galaxy S5:n taas hieman siedettävämpään suuntaan. Muun muassa kameran ja asetusten käyttöliittymä on nyt parempi. Edelleen kuitenkin tapahtuu pätkimistä (mm. uskomattoman hidas Oma aikakauslehti) ja löytyy käytettävyys- ja logiikkaongelmia.

Galaxy S5 on hyvä. Sen kamera tekee hyvää jälkeä, se toimii pääosin sulavasti, se on kevyt, kestävä ja mikä tärkeää monille erittäin tuttu. Tuttuna ja turvallisena se on valitettavasti myös erittäin tylsä. Lähes mikään -- ainakaan mikään merkittävä -- ei ole muuttunut edellissukupolvesta. Lisäksi sen ulkoasu ja huonot ratkaisut alkavat kyllästyttää oikein toden teolla. Lisäksi kun laite ei ole täysin ongelmaton käyttöliittymänkään osalta. Niin hyvä kun laite onkin, niin tässä älypuhelinmaailmassa se on kovin keskinkertainen.

Samsung Galaxy S5 (16GB)

Käyttäjien kokemukset ja kommentit (29)

tataka
tataka

2

https://www.youtube.com/watch?v=hL_5nQAAaQE kyllä toimii yhdellä kädellä ok voin myös itse todentaa sen.

Galaxy s5 on myös vähän vesitiiviinpi mikä on tosi iso parannus, tosin sonynkin huippumallissa on se.

Itselläni sormenjälkiskanneri ja vedenpitävyys oli iso parannus s4 verrattuna, sekä isompi näyttö tuntuu paremmalta ja itse pystyn käyttämään yhdellä kädelläkin. Tuntumaltaan tosiaan muovinen tosin sillä ei itselläni pahemmin väliä kun käytän tpu koteloa jolloin ihan sama onko metallia vai muovia.

Toivonmukaan vedenpitävyys ja sormenjälkiskannerit yleistyisivät puhelimissa, sormenjälkiskanneri tuo turvallisuutta ja vedenpitävyys vähentää rikkoutumisia.

Itse mitä kritisoin samsungia on se että applemaisesti valmistamansa älykellot toimivat vain heidän tietyillä laitteillaan ja muutenkin selkeästi applemaisesti toimii.

Vastaa
perhana
perhana

3

Kun tuota vaihdettavaa akkua näissä Samsungeissa niin suunnattoman suurena plussana aina muistetaan mainostaa, niin on nyt ihan pakko Samsungin käyttäjiltä kysyä, kuinka moni on viimeisen 5:n vuoden aikana hommannut ja vaihtanut uuden akun SGS sarjan puhelimeensa?

Vastaa
Moilane
Moilane

4

Hieno videovertailu, hermanni. Ajattelin että katsonpa 4k ruudultani erot videoiden välillä, mutta molemmat videot (4k ja 1080p) ovat upattu youtubeen 720p laadulla :D

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Kun tuota vaihdettavaa akkua näissä Samsungeissa niin suunnattoman suurena plussana aina muistetaan mainostaa, niin on nyt ihan pakko Samsungin käyttäjiltä kysyä, kuinka moni on viimeisen 5:n vuoden aikana hommannut ja vaihtanut uuden akun SGS sarjan puhelimeensa?


2 kertaa. Tahtoo parissa vuodessa mennä varauskapasiteetti omassa käytössä huonoksi.

Vastaa
Caliber
Caliber

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Kun tuota vaihdettavaa akkua näissä Samsungeissa niin suunnattoman suurena plussana aina muistetaan mainostaa, niin on nyt ihan pakko Samsungin käyttäjiltä kysyä, kuinka moni on viimeisen 5:n vuoden aikana hommannut ja vaihtanut uuden akun SGS sarjan puhelimeensa?

Minä. 2v kohdalla alkaa jo akuissa olemaan sen verran kapasiteetti laskenut, jotta vaihtoehto on uusi puhelin tai uusi akku. Nyt huippupuhelimet on olleet sillä tasolla että ei ole välttämätöntä ostaa uutta puhelinta. Ja esim Samsungin oma tehoakku tuo kyllä mukavaa käyttöaikaa vanhaan S3:een.

Vastaa
tataka
tataka

6

Yksi huonopuoli on vaihdettavassa akussa se että jos puhelin varastetaan voi varas ottaa akun pois niin ei voi jäljittää puhelinta, kun taas niissä missä voi pystyy asentamaan ohjelman joka estää puhelimen sammutuksen jos ei ole puhelinta avattu esim pin koodilla/sormenjälkilukijalla/kuviolla tms. Tosin jos ottaa sim kortin pois niin ei netti toimi jolloin ei pysty jäljittämään.

Itse vaihdan sen verran usein kännykkää ettei se akku ehdi mennä huonoksi, mutta sitten normaalit ihmiset jotka pitävät useamman vuoden samaa niin kyllä heille se on hyvä ominaisuus että akun saa halvalla ja helposti vaihdettua.

Samsungin huono puoli on myös se että siitä on tullut liian suosittu jolloin itselläni ainakin se vähän harmittaa kun tosi monella on samsung sekä se että samsung androidvalmistajista suurimman osan voitoista, itse olisin halunnut ostaa jonkun muun mutta sorminjälkiskanneri ja vedenpitävyys oli must have.

Vastaa
Hegetarium
Hegetarium

8

Arvostelu antoi melko pintapuolisen kuvan laitteesta. Missä kokemukset ultra power saving modesta tai edes raapaisua siitä mitä sillä tekee? Tai vaikkapa Download boosterista jotain? Ovat ihan oikeasti hyviä ominaisuuksia kokemuksieni perusteella. S5:n akku ihan ilman mitään moodejakaan tuntuu kestävän normaalikäytössä jopa yli 2kertaa pidempään kuin S4:ssä, joten ei tämäkään kovin huono saavutus sinänsä.

Harmi sinänsä, että tämä arvosteluversio on valkoinen malli. Musta tuntuu kädessä paljon laadukkaammalta, kun on pitävämpi ja jotenkin tuntuma on kaikinpuolin laadukkaampi.

Eikä pitäisi vähätellä sitäkään, että on saatu aikaan vedenpitävä laite, jossa on vaihdettava akku + SD-korttipaikka. Ei ole vastaavaa yhdistelmää olemassa kilpailevilla valmistajilla.

Se on myönnettävä että lagit aina harmittavat. Onneksi kuitenkin päivityksien myötä ne ovat käytännössä hävinneet kokonaan, ja jos ei kestä minkäänlaisia lagimisia, niin aina voi asennella vaihtehtoisia launchereita.

Kuten nyt tästä listasta voi päätellä, niin olen hyvin erimieltä Samsung Galaxy S5:n keskinkertaisuudesta. Enemmänkin S4 oli ominaisuuksia täyteen tungettu raakile ja nyt uudessa sukupolvessa on opittu virheistä ja panostettu juuri oikeisiin asoihin. Alumiinikuoret toki voisi olla jonkunmielestä parempi vaihtoehto muoville, mutta eikös huhujen mukaan sieltä sekin versio ole jo tulossa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ejurr (vahvistamaton)

9

Voisikohan noihin videoihin saada jonkun kunnollisesti artikuloivan miehen puhumaan, eikä jotain parikymppistä ujoa, ääntään häpeilevää mutisijaa?

Vastaa
Siggy
Siggy

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ejurr:

Voisikohan noihin videoihin saada jonkun kunnollisesti artikuloivan miehen puhumaan, eikä jotain parikymppistä ujoa, ääntään häpeilevää mutisijaa?

Toistaiseksi ainakin videoarvostelut puhuu se ihminen, joka arvostelut tekee.

T: kolmikymppinen mutisija

Vastaa
Siggy
Siggy

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Moilane:

Hieno videovertailu, hermanni. Ajattelin että katsonpa 4k ruudultani erot videoiden välillä, mutta molemmat videot (4k ja 1080p) ovat upattu youtubeen 720p laadulla :D

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Kun tuota vaihdettavaa akkua näissä Samsungeissa niin suunnattoman suurena plussana aina muistetaan mainostaa, niin on nyt ihan pakko Samsungin käyttäjiltä kysyä, kuinka moni on viimeisen 5:n vuoden aikana hommannut ja vaihtanut uuden akun SGS sarjan puhelimeensa?


2 kertaa. Tahtoo parissa vuodessa mennä varauskapasiteetti omassa käytössä huonoksi.

Kiitokset. Videot on upattu aivan originaaliresolla, joten ainakin itselläni vaihtoehdoista löytyy 1080p HD ja 2160p 4K vaihtoehdot.

Vastaa
perhana
perhana

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Caliber:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Kun tuota vaihdettavaa akkua näissä Samsungeissa niin suunnattoman suurena plussana aina muistetaan mainostaa, niin on nyt ihan pakko Samsungin käyttäjiltä kysyä, kuinka moni on viimeisen 5:n vuoden aikana hommannut ja vaihtanut uuden akun SGS sarjan puhelimeensa?

Minä. 2v kohdalla alkaa jo akuissa olemaan sen verran kapasiteetti laskenut, jotta vaihtoehto on uusi puhelin tai uusi akku. Nyt huippupuhelimet on olleet sillä tasolla että ei ole välttämätöntä ostaa uutta puhelinta. Ja esim Samsungin oma tehoakku tuo kyllä mukavaa käyttöaikaa vanhaan S3:een.

outoa... mutta kai ne Samsungin akut sitten on jotain kuraa, itselläni tuossa pöytäkellona lähes 5 vuotta vanha Motorola Milestone jossa akku toimii aivan kuin uutena, ja käyttöpuhelimena se oli kuitenkin kovassa käytössä kolmisen vuotta. Pöydällä lojuu myös emännän vanha ZTE Blade jossa myöskään ei akunkestossa mitään eroa uuteen, lisäksi löytyy vielä kiinalainen halpis-androidi (zopo zp900) joka oli vuoden verran käyttöpuhelimena ja sen jälkeen toiminut toisen vuoden lähinnä pelilaitteena, mukana tulleista kahdesta akusta toinen on vielä paketissa kun ensimmäinenkään ei ole vielä osoittanut hiipumisen merkkejä.

Vastaa
Caliber
Caliber

14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Caliber:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Kun tuota vaihdettavaa akkua näissä Samsungeissa niin suunnattoman suurena plussana aina muistetaan mainostaa, niin on nyt ihan pakko Samsungin käyttäjiltä kysyä, kuinka moni on viimeisen 5:n vuoden aikana hommannut ja vaihtanut uuden akun SGS sarjan puhelimeensa?

Minä. 2v kohdalla alkaa jo akuissa olemaan sen verran kapasiteetti laskenut, jotta vaihtoehto on uusi puhelin tai uusi akku. Nyt huippupuhelimet on olleet sillä tasolla että ei ole välttämätöntä ostaa uutta puhelinta. Ja esim Samsungin oma tehoakku tuo kyllä mukavaa käyttöaikaa vanhaan S3:een.

outoa... mutta kai ne Samsungin akut sitten on jotain kuraa, itselläni tuossa pöytäkellona lähes 5 vuotta vanha Motorola Milestone jossa akku toimii aivan kuin uutena, ja käyttöpuhelimena se oli kuitenkin kovassa käytössä kolmisen vuotta. Pöydällä lojuu myös emännän vanha ZTE Blade jossa myöskään ei akunkestossa mitään eroa uuteen, lisäksi löytyy vielä kiinalainen halpis-androidi (zopo zp900) joka oli vuoden verran käyttöpuhelimena ja sen jälkeen toiminut toisen vuoden lähinnä pelilaitteena, mukana tulleista kahdesta akusta toinen on vielä paketissa kun ensimmäinenkään ei ole vielä osoittanut hiipumisen merkkejä.

Kyllähän ne vastaavaa "kuraa" taitaa kaikilla valmistajilla olla. Vanhat akut toimii idlatessa vielä ihan ok (itsellä vanha S1 alkup. akulla ja vielä joskus se n. viikon idlas pöydällä) mutta tehokäytössä kyykähtää. Kapasiteetinlasku jää aluksi helposti huomaamatta, koska se ei tapahdu yhtäkkiä vaan hiljalleen (vanha akku ei voi olla uudenveroinen, koska ei ole keksitty litium-akkua joka ei menettäisi kapasiteettia). Eron huomaa kyllä kun vertaa uuteen.

Vastaa
samiaalto2
samiaalto2

15

Hauska lukee näitä samsung arvosteluja. Aina kritisoidaan. Vaikka s5 on markkinoitten paras ja toimivin android. Paitsi ulkonäöllisesti

Vastaa
Lauzi
Lauzi

16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti samiaalto2:

Hauska lukee näitä samsung arvosteluja. Aina kritisoidaan. Vaikka s5 on markkinoitten paras ja toimivin android. Paitsi ulkonäöllisesti

Se että joku on paras ei tarkoita, että sitä ei voisi/saisi kritisoida. Lisäksi tuo "paras" on hieman subjektiivinen käsite älypuhelimista puhuttaessa.

Vastaa
Tepsu9
Tepsu9

17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Kun tuota vaihdettavaa akkua näissä Samsungeissa niin suunnattoman suurena plussana aina muistetaan mainostaa, niin on nyt ihan pakko Samsungin käyttäjiltä kysyä, kuinka moni on viimeisen 5:n vuoden aikana hommannut ja vaihtanut uuden akun SGS sarjan puhelimeensa?

3 1/2 vuotta meni kun vaihdoin uuteen akkuun jonka tilasin Saksasta. Vanhassa akussa kun "veto" loppui päivässä ja uusi on nyt kestänyt hyvin yli kolme vuorokautta. Vanha akku 1500mAh ja uusi 1800mAh.

Vastaa
jartar
jartar

18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti samiaalto2:

Hauska lukee näitä samsung arvosteluja. Aina kritisoidaan. Vaikka s5 on markkinoitten paras ja toimivin android. Paitsi ulkonäöllisesti


Vain sinun mielipide. Ei mitään muuta. Premium luokan ylisuuri muovisuuden ylistys korkealla hinnalla. Tämä kruunataan Samsungin bloatware androidilla. Ei siinä paljon kehumista ole.

Vastaa
pentsu
pentsu

19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti samiaalto2:

Hauska lukee näitä samsung arvosteluja. Aina kritisoidaan. Vaikka s5 on markkinoitten paras ja toimivin android. Paitsi ulkonäöllisesti

Missä tuollainen palkintogaala on järjestetty? Omassa päässäsi?

Vastaa
Taeco
Taeco

20

Käsittääkseni tämän puhelimen näytössä on käytetty diamond-matriisia, kun taas S4:n näytössä käytettiin pentile-matriisia. Uuden pikselimatriisin ansiosta näytön luvataan näyttävän terävämmältä. Onko tämä totta, näyttääkö näyttö terävämmältä, kuin S4 näyttö?

Olisivat käyttäneet edes samaa tekstuuria, kuin Note 3:ssa. Se ei näyttänyt aivan niin järkyttävältä, vaikka olikin tekonahkaa. Parempi olisi tietenkin käyttää jotain laatua uhkuvaa materiaalia, kuten oikeaa metallia. Hassua, että Samsungin tyylikkäin laite on heille vähemmän tärkeä metallinen Windows Phone, kun taas heidän lippulaivansa on heidän rumin puhelin, joka on koteloitu ämpärimuoviin.

Vastaa
perhana
perhana

21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

Hassua, että Samsungin tyylikkäin laite on heille vähemmän tärkeä metallinen Windows Phone, kun taas heidän lippulaivansa on heidän rumin puhelin, joka on koteloitu ämpärimuoviin.

Ehkä tämä on ihan harkittua, Samsunghan aikoinaan aloitti näiden SGS mallien markkinoinnin juuri sillä että ne ovat mukamas tehokkaampia mutta halvempia kuin iPhone, ja tällä saatiin suuret massat ostamaan niitä, ihmisiä kun tuntuu aina vetävän ajatus siitä että he saisivat jotain supertehokasta hieman edullisemmin.
Ehkä juuri siksi Samsung edelleen tekee tästä kalleimmasta lippulaivamallistaan tarkoituksella halvan näköisen, että ostajalle jäisi mielikuva siitä että hän ostaa tehokkaan mutta edullisen laitteen, vaikka todellisuudessa hän ostaakin markkinoiden hinta/laatu suhteeltaan kalleimman laitteen.

Vastaa
samiaalto2
samiaalto2

22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti samiaalto2:

Hauska lukee näitä samsung arvosteluja. Aina kritisoidaan. Vaikka s5 on markkinoitten paras ja toimivin android. Paitsi ulkonäöllisesti

Missä tuollainen palkintogaala on järjestetty? Omassa päässäsi?

Sun äitis päässä

Vastaa
mhonkala
mhonkala

23

Arvostelussa lukee: "Teknisesti Galaxy S5 on aina ollut markkinoiden huippua. Näin on myös tällä hetkellä". Siis miten S5 on AINA ollut markkinoiden huippua, tarkoittaako arvostelija että Galaxy S:t yleensä, vai?

Vastaa
Siggy
Siggy

24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mhonkala:

Arvostelussa lukee: "Teknisesti Galaxy S5 on aina ollut markkinoiden huippua. Näin on myös tällä hetkellä". Siis miten S5 on AINA ollut markkinoiden huippua, tarkoittaako arvostelija että Galaxy S:t yleensä, vai?

Juurikin näin. Lause korjattu.

Vastaa
arivesa
arivesa

25

Arvostelut herättävät uteliaisuutta,ei ostopäätöstä.Turha ostaa utta,jos vanha tyydyttää.Toisten tekemien ostopäätöksien kritisointi on silti syvältä.

Akku pitää minulle olla vaihdettavissa,ei kulumisen vaan tyhjenemisen vuoksi.
Kaikkialla ei ole latausmahdollisuutta.Kakkosakku tuplaa käyttöajan,tietysti.

Ja vesitiiviys,ip 67,olisi pelastanut minutkin yhdeltä omavastuulta.
Tätä lähden tutkimaan,kun eka satanen on hinnasta karissut.Nyt vasta 50€.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arivesa:


Akku pitää minulle olla vaihdettavissa,ei kulumisen vaan tyhjenemisen vuoksi.
Kaikkialla ei ole latausmahdollisuutta.Kakkosakku tuplaa käyttöajan,tietysti.


NMT ajan juttuja akunvaihto kesken käytön, eihän nykyään edes myydä irtoakuille latureita.

Lisävirtaa tarjoavia laitteitta on alan liikkeissä myynnissä, joilla voi ladata lennossa, eivätkä ole mallikohtaisia.

Helposti irroitettavan akun suurin hyötyä on foliohatuille/keräilijöille, jotka haluaa varmistaa että laite on virraton.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ruuuberst (vahvistamaton)

28

Nämä Galaxyt on aina olleet vastenmielisen näköisiä ja nyt on sitten menty uuteen ulottovuuteen siinä. Kromimaalattua muovia, typeriä koloja takakannessa ja etupuolikin on menty pilaamaan jollain "siistillä" näppyläkuviolla. Lisäksi jotenkin tämä mahtava Design on onnistunut pilaamaan käytettävyyden (näppäimet hankalilla paikoilla).

Ei todellakaan 600-700? hintaluokan designiä, vielä jossain 200? hujakoilla menisi. En todellakaan näe mitään syytä maksaa tästä kamaluudesta 500? ylihintaa, kun parempaa designiä paremmilla komponenteilla saa Huawein leiristä.

Ei muovi ole mikään kauhistus vaan se on vaan tyyli millä Samsung sitä käyttää. Lumia tuoteperhe näyttää miten muovia voi käyttää oikein.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ap (vahvistamaton)

29

Huomiona näin 4 käyttövuotta myöhemmin laite toimii käytössä yhä hyvin järjestelmäpäivitysten kanssa. Akku on vaihdettu ainakin kerran, latauksen suojakuori on irronnut aikaa sitten ja näytön muovireunat ovat osittain murenneet ja lommolla. Näyttö on silti säilynyt ehjänä koko 4 vuoden ajan huolimatta kaltoinkohtelusta ja toiminnallisuus ei ole kärsinyt mitenkään. Muotoilu on kyllä taannoin ollut askel väärään suuntaan, joten sitten kun aika vihdoin jättää S5:sta en enää ulkoisesti samanlaista hankkisi. Käyttövuosissa laite on kyllä maksanut itsensä takaisin.

Vastaa

Kokemuksia tästä tuotteesta? Kommentteja arvostelusta? Kerro!

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.