Selvisikö Apple iPhone 6:n julkaisuajankohta?

Manu Pitkänen
25. kesäkuuta, 2014 16:32

Jos historia olisi tae tulevasta, niin Apple julkaisisi uudet iPhonet tänä 19. syyskuuta. Parina viime vuonna yhtiö on nimittäin tuonut uutuuspuhelimensa myyntiin syyskuun kolmantena perjantaina, joka on tänä vuonna syyskuun 19. päivä. Vuonna 2011 iPhone 4s:n myynti alkoi myös perjantaina, mutta päivämäärä oli 14. lokakuuta.
Sattumaa tai ei, verkossa kiertää nyt huhuja, joiden mukaan Apple aikoisi julkaista iPhonensa ennusmerkkien sanelemana päivänä. Tiedoista raportoi taiwanilainen Laoyaoba-uutisportaali (Google Translate), joka viittaa lähdettään tarkemmin määrittelemättä mikroblogissa julkaistuihin tietoihin. Aiemmin keväällä saksalainen iFun-sivusto, kertoi Applen rajoittaneen myymälätyöntekijöidensä lomienpitoa syyskuun osalta, mikä on merkki uusien tuotteiden aiheuttamasta sesongista.
Väitteet julkaisuajankohdasta ovat vielä kovin epävarmalla pohjalla, joten jäämme odottamaan Re/coden John Paczkowskin lähteiden tietoja. Joka tapauksessa Samsungin Galaxy Note 4 on joutumassa kovaan paineeseen.
Bloombergin mukaan uusien iPhone-mallien massatuotanto alkaisi jo heinäkuussa. Economic Daily Newsin mukaan Applen sopimusvalmistaja rekrytoi parhaillaan 100 000 uutta työntekijää kokoamaan Applen uusia tuotteita.
Applen iWatch-älykellon valmistus alkaa Reutersin mukaan myös heinäkuussa, mutta raporttien mukaan sen myynti alkaisi vasta lokakuussa.
Pacific Crest Securitiesin analyytikkojen, John Vinhin ja Kevin Chenin, arvion mukaan Apple käyttäisi 5,5-tuumaisessa iPhonessa optista kuvanvakainta, mutta jättäisi sen vielä pois 4,7-tuumaisesta mallista. Ajatuksena on saada suurempi iPhone erottautumaan pienemmästä mallista, jonka kytkyhinnan arvioidaan olevan Yhdysvalloissa sata dollaria alhaisempi (199 $). Kohtalaisen paikkansapitävistä arvioistaan tunnettu KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuo teki samanlaisen ennusteen.
Bloombergin mukaan iPhone 6:ssa on aiempaa ohuempi ja pyörempi design, minkä lisäksi siinä käytetään kaarevoitettua 2.5D-näyttölasia.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.