Tee-se-itse-tuotos tekee Jolla-puhelimesta makrokameran, katso lähikuvaa muurahaisesta!

Matti Robinson
25. kesäkuuta, 2014 16:05

Jolla-puhelimen eittämättä hienoimpiin ominaisuuksiin kuuluu The Other Half -nimellä tunnettu takakuori. Se mahdollistaa erilaisten toimintojen liittämisen puhelimeen vain vaihtamalla takakuorta.
Erilaisten TOH-kuorien rakentaminen onkin paitsi potentiaalinen bisnes myös erittäin mielenkiintoinen harrastus. Kuorten tekemiseen kun ei vaadita mitään kalliita lisenssejä vaan kaikki yhteisön jäsenet voivat rakentaa niitä laitteisiin.
Perinteisesti kuoret muuttavat älypuhelimen teemaa ja värimaailmaa, mutta kehitystyökalujen avulla voi tehdä paljon muutakin. Tietysti kuoria voi rakentaa myös ilman varsinaista yhteyttä laitteen toimintaan.
Uusin mielenkiintoinen muokkaus liittyy Jollan kameraan. Kuten kerroimme testissämme, niin kamera ei ole laitteen vahvimpia osa-alueita, mutta päivitysten ja tee-se-itse-kuorien avulla siitä on jo enemmän iloa. Tämä kuori muuttaa Jollan kameran makromoodiin, jolloin videon tavoin esimerkiksi muurahaisen leukaperät saadaan tarkasti videolle. Huonompana puolena on tosin erittäin kapea terävyysalue. Pidemmittä puheitta itse videoon.

Lue myös nämä
Tägit
kamera kamerakännykkä Jolla kamerasovellus
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.