Videolla: Applen iPhone 6:n näyttö on äärimmäisen kestävä

Manu Pitkänen
8. heinäkuuta, 2014 10:22

YouTube-tähti Marques Brownlee esittelee uudella videollaan iPhone 6:n näyttölasia, joka hänen mukaansa se on valmistettu safiirilasista. Apple alkoi viime vuoden lopulla rakentaa safiiritehdasta Arizonaan ja tuotanto siellä pitäisi olla käynnissä. Verkossa on spekuloitu paljon sillä, mitä Apple aikoo oikein tehdä isolla safiiritehtaalla.
Yksi suosituimmista veikkauksista on ollut, että Apple aikoisi korvata Corningin Gorilla-lasin safiirilla iPhonen näytössä. Apple käyttää jo nyt safiirilasia iPhonen kameran ja Touch ID -sormenjälkilukijan suojana. Marques Brownleen videon perusteella spekulaatiot iPhonen safiirinäytöstä voivat hyvinkin pitää paikkansa.
Brownlee sai videolla esitellyn komponentin Sonny Dicksonilta, jonka komponenttivuodot ovat osuneet monesti oikeaan. Joitain hutejakin vuotojen joukkoon mahtuu. Viime vuonna hän väitti esimerkiksi, että iPadeihin olisi tulossa sormenjälkilukija. Toisaalta hän osui oikeaan kumotessaan huhut mustasta iPhone 5c:stä.
Corning on kevään aikana vähätellyt safiirin ominaisuuksia yhtiön omaan Gorilla-lasiin verrattuna. Yhtiön mukaan se on heikompi kuin Gorilla-lasi, minkä lisäksi safiirin optiset ominaisuudet ovat heikommat. Brownleen videon perusteella safiirin kestävyys ja optiset ominaisuudet näyttäisivät kuitenkin riittäisivät hyvin iPhonen näyttöön – sikäli kun näyttölasi todella on safiiria.
Videolla nähtävässä paneelissa näkyy hyvin alaspäin kaareutuvat reunat. Bloomberg kertoi vuosi sitten Applen testaavan 2.5D-näyttölasia.
Bloombergin mukaan syksyllä julkaistavien iPhone-mallien valmistus alkaa heinäkuun aikana. Foxconn on aloittanut yli 100 000 henkilön rekrytoinnit Applen uusien tuotteiden kokoonpanoa varten.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.