Samsungin mobiilipomot palauttavat bonuksiaan heikon tuloksen takia

Manu Pitkänen
18. heinäkuuta, 2014 11:55

Microsoft aikoo irtisanoa noin puolet Nokian matkapuhelinliiketoiminnan oston yhteydessä tulleista työntekijöistä ja lopettaa peruspuhelimien kehityksen. Samaan aikaan Samsungin mobiiliyksikön johtajat palauttavat takaisin yhtiölle saamiaan bonuksiaan, koska yhtiön kevään tulos ei vastannut odotuksia. Samsung teki huhti-kesäkuun aikana voittoa "vain" 5,2 miljardia euroa.
Reutersin mukaan noin 200 Samsungin mobiiliyksikössä työskentelevää johtajaa palauttaa vapaaehtoisesti neljäsosan alkuvuoden bonuksistaan yhtiölle. Vaikka Samsungin huhti-kesäkuun tulos olikin reilusti plussan puolella, oli se silti heikoin tulos kahteen vuoteen. Leijonan osa Samsungin tuloksesta kumpuaa mobiiliyksikön menestyksestä, joten se on myös suurin syyllinen odotettua heikompiin lukuihin. Uusi Galaxy S5 ei ole vedonnut kuluttajiin toivotulla tavalla ja kilpailu kiristyy jatkuvasti edullisissa älypuhelimissa ja Kiinan markkinoilla.
Aasialaisten teknologiayhtiöiden pomojen on aiemminkin kuultu ottavan henkilökohtaisesti vastuun yhtiön tilanteesta. Nintendon hallituksen puheenjohtaja Satoru Iwata kertoi vuoden alussa puolittavansa palkkansa peliyhtiön huonon taloudellisen menestyksen takia. Sonylla pomot luopuivat kokonaan tämän vuoden bonuksista.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Samsung Microsoft Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.