Nokian "hirviökamerapuhelimelle" tulossa jatkoa

Manu Pitkänen
6. syyskuuta, 2014 10:20

Microsoftin puhelinpomo Jo Harlow vahvisti TechRadar-verkkosivustolle, ettei yhtiö ole hylännyt "oikeiden" kameroiden ja älypuhelimien rajapinnassa häälyvien laitteiden segmenttiä. Edistyneillä kuvausominaisuuksilla varustettuja Lumioita on siis tulossa markkinoille vielä lisää.
Nokia esitteli hirviökamerapuhelimeksikin tituleeratun Lumia 1020:n viime vuoden kesällä, eikä sille ole kuulunut seuraajaa vaikka puhelimen elinkaaren on huhuttu päättyvän tässä kuussa. Lumia-kamerapuhelimien kehityksen jatkoa on syystäkin epäilty. Toisaalta tarinan jatkumisesta saatiin vahva signaali heinäkuussa, kun Microsoft ja Canon sopivat patenttien ristiinlisenssoinnista.
Harlow'n mukaan Microsoft jatkaa investointeja high-end-mobiilikuvaukseen, joten kehitysaskeleita sopii odottaa niin kameratekniikassa kuin laskennallisessa valokuvauksessakin. Käytännössä Harlow'n kommentteja voidaan tulkita vahvistukseksi Lumia 1020:n seuraajan olevan kehitteillä. Hän ei kuitenkaan suostunut paljastamaan high-end-kamerapuhelimen julkaisuaikataulua.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows Phone Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.