Apple julkaisee iOS 8:n ensi viikolla

Manu Pitkänen
10. syyskuuta, 2014 10:33

Apple kertoi eilisessä lehdistötilaisuudessa aloittavansa kesällä WWDC-kehittäjätapahtuman yhteydessä esitellyn iOS 8 -käyttöjärjestelmän jakelun iPhoneille, iPod toucheille ja iPadeille ensi keskiviikkona, eli 17. syyskuuta. Päivitys tulee saataville iPhone 4S:lle ja iPad 2:lle ja niitä uudemmille mobiililaitteille (myös viidennen sukupolven iPod touchille).
IOS 8:n keskeisimpiin uudistuksiin sisältyvät uusi Quick Type -näppäimistö (mahdollisuus asentaa kolmannen osapuolen näppäimistöjä), tuki ääniviestien lähetykselle Messages-sovelluksella, iCloud Drive -pilvitallennuspalvelu, Family Sharing -käyttöoikeuksienhallinta, Health-sovellus ja widgetit. Käyttöjärjestelmästä löytyy myös uusi Continuity-ominaisuus, jonka ansiosta puhelimella aloitetun tehtävän voi saumattomasti siirtää OS X Yosemitella varustettun tietokoneeseen ja jatkaa työskentelyä sillä.
Apple on avannut myös joukon rajapintoja, joiden avulla sovelluskehittäjät voivat parantaa ohjelmiaan. Näihin rajapintoihin kuuluvat muun muassa HomeKit, Extensibility, HealthKit, CloudKit, Metal ja rajapinta Touch ID -sormenjälkilukijalle. Kesällä Apple esitteli myös uuden Swift-ohjelmointikielen.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone iOS 8
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.