Meizulta ensimmäinen Ubuntu-puhelin joulukuussa

Sami Koivunen
14. syyskuuta, 2014 21:44

Kiinalainen älypuhelinvalmistaja Meizu on varmistanut tuovansa Ubuntu Touch -käyttöjärjestelmän yhtiön MX4-lippulaivamalliin tämän vuoden joulukuussa. Softpedian mukaan asia ilmenee Meizun italialaisesta blogista.
Ensimmäisiä Ubuntu Touch -puhelimia on odotettu jo helmikuusta, kun Canonical uutisoi espanjalaisen Bq:n ja kiinalaisen Meizun sitoutuneen Ubuntu-puhelimen esittelyyn. Canonicalin kehittäjät ovat saaneet Ubuntu Touchin RTM-version (release to manufacturing) jo lähes valmiiksi, mutta Softpedian tietojen mukaan järjestelmän viimeistelyssä menee vielä muutama kuukausi.
Tuleva Ubuntu Touch -käyttöjärjestelmä on tarkoitus upottaa Meizun MX4-lippulaivamalliin. Syyskuun alussa esitelty puhelin sisältää mm. MediaTekin kahdeksanytimisen MT6595-järjestelmäpiirin, 5,36 tuuman näytön, kaksi gigatavua RAM-muistia, 16/32/64 gigatavua tallennustilaa, 3100 mAh akun ja 20,7 megapikselin kameran. Euroopassa MX4 on hinnoiteltu 450-500 dollariin. Puhelimien toimitusten on tarkoitus alkaa tämän kuun lopussa.
Heinäkuussa kerroimme tulevien Ubuntu-puhelimien sisältävän Nokian HERE-kartat.

Lue myös nämä
Tägit
Android Ubuntu Meizu Canonical Nokia Here Ubuntu Touch Meizu MX4
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.