Ensimmäiset Ubuntu-puhelimet tulevat myyntiin tänä vuonna

3
Manu Pitkänen

Ensimmäiset Ubuntu-puhelimet tulevat myyntiin tänä vuonna
Canonicalin mukaan kiinalainen Meizu ja espanjalainen bq ovat sitoutuneet esittelemään Ubuntuun perustuvan älypuhelimen. Tavoitteena on saada ensimmäiset laitteet markkinoille kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Ubuntun puhelimille suunniteltu versio esiteltiin vuosi sitten, jolloin myös kehittäjät pääsivät käsiksi siihen. Toistaiseksi Canonicalin kehittämään alustaan perustuvaa puhelinta ei olla nähty markkinoilla, vaikka yhtiön suunnitelmissa olikin oman puhelimen lanseeraaminen vielä viime kesänä. Canonical pisti pystyyn joukkorahoitusprojektin, jossa oli tavoitteena kerätä 32 miljoonaa dollaria viimeisintä huutoa olevalla tekniikalla varustetun Edge-älypuhelimen rakentamiseen.

Projektin avulla saatiin kokoon ennätysmäiset 12,8 miljoonaa dollaria, mutta tavoitteesta jäätiin kauas. Puhelinhanke kuihtui kasaan rahoituksen puuttumisen takia.

Epäonnisesta alusta huolimatta valoa näkyy tunnelin päässä, kun Meizu ja bq esittelevät Ubuntu-puhelimensa tänä vuonna. Lisää tietoa kerrotaan Engadgetin mukaan MWC-messuilla. Canonicalin Mark Shuttleworthin mukaan laitekanta kasvaa vuonna 2015, jolloin kaksi laajasti tunnettua valmistajaa esittelee omat Ubuntu-puhelimensa.Sovelluskehittäjät innostunevat Ubuntusta nyt hieman enemmän kun laitteitakin on tulossa markkinoille. Tavoitteena on saada top 50 -sovellukset Ubuntulle tämän vuoden loppuun mennessä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
189 € DNA
198 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -21%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 188 €

Asus ROG Phone 6D Ultimate – hinta laskenut -18%

Asus ROG Phone 6D Ultimate
864 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1074 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -17%

Oppo A38 (4G)
99 € DNA
119 € Verkkokauppa.com
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (3)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

Tuossa Ubuntu puhelimessa on kyllä kullanarvoinen idea taustalla, ilmeisesti melko hyvällä toteutuksella. (Puhelin on oikeasti myös tietokone.) Ja vaikka tuo alkuperäinen keräys ei tavoitteeseensa päässyt, niin eiköhän sen avulla saatu runsaasti näyttöä valmistajille, että kiinnostuneita riittää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miika73 (vahvistamaton)

2

Jos haluaa todella käyttää älypuhelinta "älykkäänä" niin ilman 4G-tukea jäisi ainakn minulla käyttämättä. Aina ei olla wlanin päässä

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti miika73:

Jos haluaa todella käyttää älypuhelinta "älykkäänä" niin ilman 4G-tukea jäisi ainakn minulla käyttämättä. Aina ei olla wlanin päässä


Jatkossa ehkä, mutta vielä 4G (LTE) peitto on keskimäärin heikompi ja Suomessa siinä ei tarjota varsinaisesti puhetta. Eli 3Gllä onnisuus sellaisiakin "älykkäitä" juttuja jotka 4Gllä ei.

LTE tarjoaa kyllä pienmpää viivettä ja lisää kaistaa, moni älykäs juttu ei niiden suhteen kriittinen.


Alkaa päivät käydä vähiin julkaisun suhteen, jos tänä vuonna tarkoitus .

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.