Nokian HERE-kartat nähdään tulevissa Ubuntu-puhelimissa

1
Sami Koivunen

Nokian HERE-kartat nähdään tulevissa Ubuntu-puhelimissa
Ubuntu-käyttöjärjestelmää puhelimille kehittävä Canonical on kertonut hyödyntävänsä Nokian HERE-karttoja vakiona Ubuntu Touch -järjestelmässään.

Ubuntu Touch -mobiilikäyttöjärjestelmä on ollut saatavilla jo jonkin aikaa ja järjestelmän kerrotaan olevan vakaa joillakin laitteilla, mutta toistaiseksi Ubuntua ei ole nähty myytävissä laitteissa.

Kerroimme helmikuussa ensimmäisten Ubuntu Touch -puhelimien tulevan myyntiin vielä tämän vuoden aikana. Ubuntuun perustuvia älypuhelimia ovat tähän mennessä sitoutuneet valmistamaan kiinalainen Meizu ja espanjalainen Bq. Canonical on lisäksi kertonut yhteistyöstä kahden suuren laitevalmistajan kanssa, joiden Ubuntu-puhelimet on tarkoitus esitellä vuonna 2015.

HERE tarjoaa Ubuntulle hybridiratkaisun, jossa integroidaan sekä A-GPS- että WiFi-paikannusjärjestelmät. Ubuntu tarjosi jo ennestään GPS-ratkaisun, mutta WiFin lisääminen lisää mahdollisuuksia esimerkiksi sovelluskehittäjille. Järjestelmän kerrotaan lisäksi keräävän anonyymisti tietoa WiFi-signaalin kautta kehittääkseen paikannuspalvelua. Toiminnon voi kuitenkin kytkeä myös pois päältä.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

Sefriol
Sefriol

1

En muista onko tämä jo vanhakin uutinen, mutta yllätyshän se ei ole. Here-kartathan löytyvät myös Firefox puhelimista.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.