Kolmas kerta toden sanoo? Samsung yrittää taas Tizen-puhelimen julkaisua

Manu Pitkänen
19. syyskuuta, 2014 12:02

Samsung yritti vuoden alussa julkaista ensimmäisen Tize-puhelimensa Japanissa NTT docomon kautta, mutta operaattori peruutti suunnitelmat viime hetkellä. Puolisen vuotta myöhemmin Samsung esitteli Z-puhelimensa ja lupasi aloittaa sen myynnin Venäjällä, mutta peruutti suunnitelmansa pari viikkoa myöhemmin.
Nyt Samsung suunnittelee Tizen-puhelimen julkaisemista marraskuussa Intiassa, kertoo yhtiön Kaakkois-Aasian Media Solutions Centerin johtaja Tarun Malik. Venäjä-lanseerauksen peruuttamisen syynä oli heikko sovellustarjonta, mutta Samsun näyttäisi ajattelevan sovellusvalikoiman olevan tarpeeksi laaja intialaisten käyttöön.
Tizen on Samsungille tärkeä projekti, sillä sen avulla yhtiö pystyisi vähentämään riippuvuuttaan Googlesta ja lisäämään oman kädenjäljen määrää puhelimissaan. Se toisi mahdollisuuden erottautua muista markkinoilla olevista laitteista samaan tapaan kuin Apple tekee. Androidissa tämä ei ole oikein mahdollista, koska Google on ottanut isännän roolin sen palvelutarjonnassa.
Samsung on samalla oppinut kantapään kautta, että mobiilialustoissa vaikeus ei ole käyttöjärjestelmän kehityksessä, vaan koko sen ympärillä olevan muun ekosysteemin luomisessa.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Tizen Samsung Z
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.