Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tizenin kivikkoinen taival jatkuu: Samsung lykkää Z:n julkaisua

2
Manu Pitkänen

Tizenin kivikkoinen taival jatkuu: Samsung lykkää Z:n julkaisua
Samsung on lykännyt ensimmäisen Tizen-puhelimensa julkaisua jälleen. Kesäkuun alussa esitelty Samsung Z -niminen puhelin piti julkaista Venäjällä tämän viikon torstaina Moskovassa pidetyn Tizen-kehitystapahtuman yhteydessä, mutta suunnitelmista luovuttiin viime tingassa.

Puhelimelle ei annettu uutta julkaisupäivämäärää, mutta Samsung lupaa tuoda sen markkinoille, kunhan käyttöjärjestelmälle saadaan tuotua tarjolle tarpeeksi kattava valikoima sovelluksia. Tapahtumassa puhunut Samsung-pomo yritti innostaa kehittäjäyleisöä tuomaan sovelluksia Tizenille toteamalla, että heidän ohjelmansa nousevat paremmin esiin puolityhjässä sovelluskaupassa kuin App Storessa tai Google Playssä.


Samsungin piti julkaista ensimmäinen Tizen-puhelin jo tämän vuoden alussa Japanissa, mutta yhteistyöoperaattori NTT DoCoMo luopui aikeista aivan loppusuoralla. Ohjelmistoalustaa on kehitetty yhdessä Intelin kanssa vuodesta 2011 lähtien.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

imprezzion86
imprezzion86

1

Ihan hyvä idea tuoda alustan ensimmäinen laite markkinoille vasta kun alustalle löytyy riittävästi sovelluksia. Nykypäivänä kun kolmannen osapuolen softat edustavat puolta koko alustasta. Näinollen huonollakin alustalla voi tänäpäivänä pärjätä, jopa menestyä, jos sille on hyvää softaa riittävästi. Huonolla, pienellä, killer appsien kannalta puutteellisella ja lukuisia heikkolaatuisia softia pursuavalla tarjonnalla hyväkään alusta ei välttämättä pärjää kuten WP ja BB10 ovat meille osoittaneet. Omasta mielestäni Tizen vaikuttaa pelkältä roskalta, mutta jos softaa löytyy ja saman tason laitteita saa Tizenillä halvemmalla kuin keneltäkään valmistajalta Androidilla, olisin EHKÄ kiinnostunut. Kyllähän se sentään on sukua Meegolle. Jos taas paskaa rautaa paskaan hintaan, kuten Jollan tapauksessa, niin ei kiinnosta. Epäilen jo nyt ja jos hintataso ei ole selvästi odotuksiani matalampi niin Tizen lytätään heti. Ellei se sittei ole ilmainen kaikille niin ettei Samsung lyö sinne omaa tauhkaansa. Siinä tapauksessa kiinalaiset ainakin kiinnostivat ja lyövät omaa rautaansa siihen. Siis ilman Samsungin palveluja. Epäilen tätäkin. Tuskin tulee pärjäämään. Tai ehkä kaikkiin hintaluokkiin 5-10 vuoden päivitystakuulla niin ostan jonkun 100-200€ laitteen, kunhan se on 64-bit FHD-laite väh. 4 gigan RAMilla ja vaihdettavalla akulla ja muistikortilla. Mukaan pitäisi kyllä saada Samsungin tai jonkun heidän yhteistyökumppaninsa Spotify Premiumin kaltainen suoratoistopalvelu musiikille ja ehkä myös elokuville, ja teratavun ilmaista pilvitallennustilaa, ilmaiseksi tietysti. Niin että jos ostat 100-200€ Samsungin Tizen laitteen, saat tuon 5-10 vuoden ajan täysin mainoksettomat suoratoistopalvelut ja tertavun tilaa pilveen samaksi ajaksi.

P.S: Tämä ei ollut ironiaa eikö minkään sortin vitsi. Vihaan vain Samsungia yli kaiken, joten en moiseen kakkaan koske, ellen saa jotain todella mahtavaa todella halvalla.
In Love with HTC

Vastaa
Sefriol
Sefriol

2

En ymmärrä, mitä Tizenilla saavutettaisiin. Käyttöjärjestelmiä on lukemattomia, jotka ovat jo valmiissa tuotteissa ja tarjoavat samat ominaisuudet kuin Tizen.

Pari vuotta on jo kulunut, eikä Tizen ole liikkunut yhtään mihinkään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja