Samsung: Galaxy-puhelimet eivät enää kiinnosta kuluttajia

Manu Pitkänen
24. syyskuuta, 2014 10:41

Samaan Samsung-konglomeraattiin Samsung Electronicsin (valmistaa puhelimia, televisioita, jääkaappeja jne.) kanssa kuuluva rahoituspalveluyhtiö Samsung Securities ei pidä kulutuselektroniikkaa valmistavan sisaryhtiönsä Galaxy-puhelimia enää houkuttelevina.
Samsung Securitiesin julkaiseman markkina-analyysin mukaan kiinalaisten puhelinvelmistajien menestys ja iPhone 6:n ennakkotilausluvut osoittavat selvästi, etteivät Samsungin Galaxy-älypuhelimet enää kiinnosta kuluttajia yhtä paljon kuin vuosi tai kaksi sitten. Samsung Securities laski samalla Samsung Electronicsin kolmannen vuosineljänneksen tulosennustetta 4,7 biljoonaan woniin (3,5 miljardia euroa) aiemmasta 5,7 biljoonasta wonista.
Samsung Electronics kertoi vähän aika sitten tuovansa Galaxy Note 4:n myyntiin Koreassa tämän viikon perjantaina ja 140 muussa maassa lokakuun aikana. Yhtiön myyntijohtaja D. J. Lee vakuutti, että yhtiö on tekemässä nopean käänteen. Kesällä Samsung arvioi loppuvuodesta koituvan sille erittäin hankala.
Galaxy-puhelimien ongelmana on pidetty sitä, että Apple on onnistunut kaappaamaan kaikkein kalliimpien älypuhelimien segmentin, kun taas paikalliset valmistajat Intiassa ja Kiinassa ovat ottaneet haltuunsa alemman hintaluokan sekä laajentuneet kohti keskiluokkaa. Samsung on jäänyt näiden kahden voiman väliin.
Samsung ei suostunut kommentoimaan Bloomberg Businessweekille miten Kiinan päätös leikata operaattoreiden tukimaksuja vaikuttaa sen kaliimpien älypuhelimien kysyntään maassa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Samsung Apple iPhone Samsung Galaxy S5 Samsung Galaxy Note 4
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.