Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung: "Loppuvuosi on erittäin vaikea"

2
Manu Pitkänen

Samsung: Loppuvuosi on erittäin vaikea
Samsungin mobiilidivisioonan johtaja Kim Hyun-joonin mukaan loppuvuosi on yhtiölle erittäin haastava kovenevan kilpailun takia. Applen odotetaan julkaisevan aiempaa isommalla näytöllä varustettuja iPhone-malleja ja kiinalaisten valmistajien uskotaan jatkavan hintojen polkemista.

Kimin mukaan yhtiö on lisäämässä high-end-mallistoonsa syksyn aikana kaksi uutta mallia, joista toisessa on iso näyttö ja toisessa käytetään uusia materiaaleja. Isonäyttöinen puhelin lienee Galaxy Note 4.

Samsung aikoo panostaa jatkossa enemmän keskihintaisiin ja alemman hintaluokan puhelimiin varustelemalla ne aiempaa paremmalla tekniikalla. Yhtiön on ollut vaikea perustella erityisesti aasialaisille kuluttajille miksi heidän tulisi ostaa Galaxy-puhelin, kun vastaavaa tekniikkaa saa muilta valmistajilta puolet edullisemmin.


Korealaisyhtiö ei tunnetusti paljasta laitteidensa tarkkoja myyntimääriä, mutta markkinatutkimusyhtiö IDC:n mukaan Samsung toimitti huhti-kesäkuun aikana 74,3 miljoonaa älypuhelinta. Markkinoiden laajimmasta tuotemallistosta huolimatta toimitukset laskivat seitsemällä prosentilla.

Mennyt kevät oli Samsungille tuloksen kannalta huonoin kahteen vuoteen. Yhtiön nettotulos laski ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Mysticiza
Mysticiza

1

Jotenkin jännä katsoa, miten yrityskulttuuri Aasiassa on niin erilainen. Samsungin johtajathan luopuivat eduistaan, kun tulos oli niin "huono", vaikka firma tekee edelleen rankkaa voittoa. Suomessa eduista pidetään kiinni vaikka konkurssiin asti.
Nyt myös herättiin siihen, että jotain uutta on tehtävä, kun sama tavara pienillä modauksilla ei myykään ihan joka vuosi. Kun katsoo, mitä Nokia teki, kun oli samanlaisessa asemassa, ero on kyllä erittäin selvä..

Vastaa
Jonahan
Jonahan

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mysticiza:

Nyt myös herättiin siihen, että jotain uutta on tehtävä, kun sama tavara pienillä modauksilla ei myykään ihan joka vuosi. Kun katsoo, mitä Nokia teki, kun oli samanlaisessa asemassa, ero on kyllä erittäin selvä..

Uutisesta vielä jäi vähän epäselväksi mitä Samsung oikeasti tekee asian korjaamiseksi.

Paremmat speksit mid end ja low end älypuhelimiin kuulostaa lähinnä siltä, että tingitään katteista jotta volyymi kasvaisi ja mahdollisesti siinä sivussa pienennetään huippumallien myyntiä. Voi toimia hetkellisesti, mutta kuulostaa aika vaaralliselta tieltä.

Ja kyllä Nokiallakin aika pitkään tiedostettin mitä oli käymässä, mutta reagoitiin liian hitaasti ja väärin, koska ratkaisu ongelmaan ei ollut Nokian ydinosaamista.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja