Samsungilta paha ohilyönti: Galaxy S5:n myynti jäi kauas tavoitteista

Manu Pitkänen
24. marraskuuta, 2014 13:34

Wall Street Journalin mukaan Samsung myi huhtikuun ja heinäkuun välissä suunnilleen 12 miljoonaa Galaxy S5 -puhelinta loppukäyttäjille asti. Keväällä Samsung kertoi toimittaneensa myyntikanaviin 10 miljoonaa Galaxy S5:tä 25 päivässä, mikä oli yhtiön uusi ennätys.
Samsung arvioi operaattoreiden kanssa Galaxy S5:n myyvän paremmin kuin edeltäjänsä, minkä vuoksi korealaisjätti valmisti puhelimia lanseerausta varten 20 prosenttia enemmän kuin Galaxy S4:ää. Todellisuus ei kuitenkaan vastannut odotuksia: puhelin kävi ensimmäisen kolmen kuukauden aikana kaupaksi 40 prosenttia heikommin kuin oli toivottu. Galaxy S4:ää myytiin maailmanlaajuisesti ensimmäisen kolmen kuukauden aikana 16 miljoonaa kappaletta ja Galaxy S5:tä vain 12 miljoonaa kappaletta.
Kovin pudotus nähtiin Xiaomin valloittamassa Kiinassa, jossa kauppa kävi 50 prosenttia hiljaisemmin. Ainoastaan Yhdysvalloissa Samsung onnistui kasvattamaan uuden Galaxy S:n myyntiä.
Puhelinmyynnin hiipumisen takia Samsung on päättänyt aloittaa kulukuurin ja miettiä tuotevalikoimaansa uudelleen. Samsungin on kerrottu karsivan valikoimistaansa ensi vuonna noin joka kolmannen puhelimen. Säästöjä haetaan myös käyttämällä enemmän samoja komponentteja eri puhelimissa. Muotoilussa panostetaan jatkossa enemmän laadukkaisiin materiaaleihin.
Wall Street Journalin mukaan Samsug voi laittaa mobiiliyksikkönsä johtajan vaihtoon lähiaikoina.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Samsung Galaxy -sarja Samsung Galaxy S4 Samsung Galaxy S5
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.