Applen kopiointi kannatti: Parissa vuodessa 45 miljardin dollarin yritykseksi

Manu Pitkänen
29. joulukuuta, 2014 13:00

Muutamassa vuodessa nollasta maailman kolmanneksi ja Kiinan suurimmaksi älypuhelinmerkiksi noussut Xiaomi on kerännyt sijoittajilta 1,1 miljardin dollarin sijoitukset. Rahoituskierroksella yritys arvioitiin 45 miljardin dollarin arvoiseksi. Xiaomi on tunnettu varsin suoraviivaisena Apple-kopioijana.
Forbes kertoi käynnissä olleista neuvotteluista jo lokakuun lopulla. "Hyvää tavaraa halvalla" myyvä Xiaomi on rahoituskierroksen perusteella arvokkaampi yhtiö kuin tietokonevalmistaja Lenovo, japanilainen Sony tai maailman suurin elektroniikan sopimusvalmistaja Hon Hai (Foxconn).
Suureksi kohonneesta arvostuksesta huolimatta tulosta Xiaomi ei ole pystynyt tekemään kovinkaan kummoisesta. Noin 3,5 miljardin euron liikevaihdosta Xiaomi onnistui pusertamaan voittoa vain 45 miljoonaa euroa viime vuonna. Kesken sijoitusneuvotteluiden Wall Street Journal väitti Xiaomin liikevoiton olevan kymmenkertainen.
Xiaomi aikoo kasvaa jatkossa laajentamalla myyntialuettaansa ja lanseeraamalla uusia tuotteta. Uusi lippulaivapuhelin nähdään tammikuussa ja huhujen mukaan Xiaomi voisi julkaista tulevaisuudessa myös kannettavia tietokoneita. Xiaomi on onnistunut aiheuttamaan ongelmia erityisesti Samsungille, jonka tulos on laskenut tänä vuonna voimakkaasti.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Android Xiaomi Xiaomi MiPad Xiaomi Mi 4
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.