Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Idän ihme ei olekaan mikään rahasampo – uhka kuitenkin Samsungille

Manu Pitkänen

Idän ihme ei olekaan mikään rahasampo – uhka kuitenkin Samsungille
Kiinalainen matkapuhelinyhtiö Xiaomi tuli teknologiasektorin tietoisuuteen salamamyyntikampanjoilla, joissa pieni erä edullisia matkapuhelimia myydään muutamassa sekunnissa. Komeita otsikoita takonut myyntistrategia ei kuitenkaan osoittautunut varsinaiseksi rahantekokoneeksi, vaikka muutaman vuoden vanha yhtiö keskusteleekin sijoittajien kanssa jo peräti 40 miljardin dollarin arvostuksesta.

Forbes uutisoi lokakuun lopussa Xiaomin hakevan sijoittajilta rahoitusta toiminnan laajentamiseksi. Rahoituskierroksella yhtiö voitaisiin arvostaa peräti 40 miljardin dollarin arvoiseksi. Uutisen jälkeen Wall Street Journal raportoi Xiaomin tehneen viime vuonna 3,46 miljardia juania eli 450 miljoonaa euroa nettovoittoa. Ilmoitettu liikevoittolukema ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä Reutersin mukaan liikevoitto jäi vain 45 miljoonaan euroon. Xiaomi vahvisti tiedot oikeiksi.


Xiaomin liikevaihto kasvoi viime vuonna noin 3,5 miljardiin euroon. Yhtiön liikevoittoprosentti jäi siis vaatimattomaan alle kahteen prosenttiin. Tämä myös selittää miksi Xiaomi myy kerralla vain pieniä eriä älypuhelimia: ohuet katteet eivät mahdollista puhelimien säilyttämistä varastoista ja kaikki valmistetut puhelimet on pakko saada myydyksi. Sama tilanne on myös kiinalaisella OnePlusilla.

Tämän vuoden aikana Xiaomi on noussut Kiinan suurimmaksi ja maailman kolmanneksi suurimmaksi älypuhelinmerkiksi Strategy Analyticsin mukaan. Xiaomin edulliset puhelimet ovat tehneet lovea erityisesti Samsungin puhelinmyyntiin, joka on ollut kovassa pudotuksessa tänä vuonna. Xiaomi on tunnettu myös melko häikäilemättömänä Apple-kopioijana.

Xiaomi on laajentunut tänä vuonna Intian suurille puhelinmarkkinoille. Laajentumissuunnitelmat ovat kuitenkin vastatuulessa, sillä viranomaiset ovat kieltäneet yhtiötä tuomasta ainakin osaa puhelinmallistosta maahan, koska ne loukkaavat Ericssonin kehittämiä patentteja. Tapaukseen liittyvät patentit ovat niin sanottuja essentiaalipatentteja, joten Ericssonin on lisensoitava ne Xiaomille reiluilla ehdoilla. Ericssonin mukaan se on keskustellut lisensoinnista Xiaomin kanssa kolmen vuoden ajan.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja