Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Muutamassa vuodessa 40 miljardin dollarin yhtiöksi: "Kiinan Apple" hakee lisää rahaa

4
Manu Pitkänen

Muutamassa vuodessa 40 miljardin dollarin yhtiöksi: Kiinan Apple hakee lisää rahaa
Maailman kolmanneksi suurin älypuhelinmerkki Xiaomi suunnittelee nostavansa sijoittajilta rahaa yli 40 miljardin dollarin arvostuksella, kertoo talousjulkaisu Forbes.

Viime vuoden kesällä toteutuneen rahoituskierroksen myötä sijoittajat pitivät Xiaomia liiketoimintaa 10 miljardin dollarin arvoisena ja sitä edeltäneenä vuotena neljän miljardin dollarin arvoisena. Yhtiön arvo on siis kohonnut kahdessa vuodessa 10-kertaiseksi, mikäli suunnitteille olevaa rahoituskierros toteutuu.

Samalla Xiaomista tulisi Forbesin mukaan maailman suurin yksityisomisteinen elektroniikkayritys. Se olisi myös arvokkaampi kuin esimerkiksi Sony tai tietokonevalmistaja Lenovo.

Xiaomi perustettiin vuonna 2010 ja on noussut maailman suurimpien puhelinmerkkien joukkoon Kiinan kysynnän ansiosta. Kotimaassaan Xiaomi onkin jo suurin älypuhelinmerkki. Viime aikoina yhtiö on kuitenkin laajentanut myyntialuettaan esimerkiksi Intiaan.Xiaomin tavaramerkkeinä voidaan pitää aggressiivisesti hinnoiteltuja puhelinmalleja sekä niin sanottuja flash sale -kampanjoita, joissa tuhansien laitteiden erä myydään kerralla hyvin nopeasti. Salamamyyntien ansiosta Xiaomi on onnistunut nappaamaan itselleen runsaasti palstatilaa kansainvälisessä teknologiamediassa.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja