Uudet Blackphone-laitteet lupaavat turvata yritykset mobiilissa

Matti Robinson
2. maaliskuuta, 2015 16:51

Sveitsiin perustettu Silent Circle tunnetaan viimevuotisesta Blackphone-puhelimesta, jonka oli määrä saattaa esimerkiksi yritysjohtajien mobiililaitteet turvaan NSA-vakoilulta. Nyt vuotta myöhemmin yhtiöllä on jälleen esitellä uusia tietoturvaan panostavia mobiililaiteita.
Viime vuonna Blackphonen valmisti espanjalainen Geeksphone, mutta tällä kertaa Silent Circle tuo itse markkinoille Blackphone 2 -puhelimen sekä uuden tablet-laitteen. Laitteissa pyöritetään alustaa, jota Silent Circle kutsuu maailman ensimmäiseksi yritysten tietoturvamobiilialustaksi.
Blackphone 2 tarjoaa samaa tietoturvaa kuin ensimmäinen malli, mutta tällä kertaa merkittävästi paremmalla raudalla. Sisuksista löytyy kahdeksanytiminen järjestelmäpiiri, 3 gigatavua RAM-muistia, 32 gigatavua RAM-muistia. Laitteen Full HD -näyttö on 5,5 tuumainen.
Toinen laitteista on vielä tarkempaa paljastusta vailla oleva Blackphone+, joka on yhtiön tabletti. Sen tekniikasta ei kerrota muuta kuin, että näytöllä tulee olemaan kokoa noin kahdeksan tuumaa. Laite on niin alfa-asteella, että esimerkiksi näytön kuvasuhdetta ei ole vielä päätetty.
Molemmissa laitteissa pyöritetään Silent Circlen kehittämää PrivatOS-käyttöjärjestelmää, joka perustuu Androidiin.
Jolla kertoi tänään haastavansa yhdysvaltalaiset mobiilialustat omalla tietoturvaan painottavalla Sailfish Secure -alustallaan.
Molemmat mobiililaitteet saapuvat markkinoille vuoden toisella puoliskolla, mutta hintatiedot ovat toistaiseksi paljastamatta.

Lue myös nämä
Tägit
MWC Blackphone Silent Circle MWC 2015 Blackphone+ Blackphone 2
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.