Tuleva Nexus-puhelin Kiinasta, mutta mukana myös Samsungia?

Matti Robinson
8. toukokuuta, 2015 22:19

Huhut Kiinasta kertovat, että seuraava Googlen Nexus-puhelin valmistettaisiin Huawein toimesta. Huawei on kasvanut yhdeksi maailman suurimmista matkapuhelinvalmistajista ja kilpailee kolmossijasta yhdessä niin ikään kiinalaisen Lenovon kanssa. Edellisen Nexus-puhelimen (Nexus 6) valmisti Motorola, jonka nykyisin omistaa Lenovo.
Kiinalaisvuodon tietojen mukaan Huawein valmistama Nexus-laite pitäisi sisällään myös korealaista huipputekniikkaa, sillä näytöksi on mainittu Samsungin valmistama QHD-resoluution AMOLED-kosketusnäyttö.
Huawei itse uskoo Full HD -näyttöjen olevan riittäviä huippulaitteissaan. Uutuuslaite Huawei P8:n (kuvassa) tekniikkaa ei siis nähdä, mutta kenties muotoilussa on enemmän yhteistä.
Mikä kummaa, niin laitteessa ei olisi vuodon mukaan Huawein omaa Kirin-järjestelmäpiiriä, vaan kilpailevan Qualcommin Snapdragon 810. Niinpä tuleva Nexus ei esittele kovinkaan pitkälti Huawein näkemystä huippupuhelimesta, vaan toimii perinteisempänä sopimusvalmistajana, joka ei myöskään ole yhtiölle uutta.
GizmoChina on aiemminkin kertonut huhuista, joiden mukaan Huawei olisi seuraava Nexus-valmistaja. Motorolan lisäksi Nexus-puhelimia on valmistanut HTC, Samsung ja LG.

Lue myös nämä
Tägit
Huawei Google Nexus Huawei P8
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.