Galaxy S6 sai kovan ja halvemman haastajan: Huawei P8

7
Manu Pitkänen

Galaxy S6 sai kovan ja halvemman haastajan: Huawei P8
Samsung lähti tähän vuoteen premium-design ja -hinta edellä ja kuten odottaa saattaa, sen MWC:ssä esittelemä Galaxy S6 on saa jo varteenotettavia haastajia, jotka luovat korealaisyhtiölle hinnoittelupaineita.

Tiukka haastaja Galaxy S6:lle tulee kiinalaiselta Huaweilta, joka esitteli tänään Euroopan ja Aasian markkinoille P8-älypuhelimen. Uutuuden tarkoituksena on jatkaa Ascend P -sarjan perintöä, vaikka sen nimestä onkin syystä tai toisesta tiputettu Ascend-brändi pois.

P8 sisältää Huawein oman Kirin 930-järjestelmäpiirin, jossa on useimpien kilpailevien piirien tavoin kahdeksan suoritinydintä. Kirin poikkeaa kuitenkin esimerkiksi Snapdragon 810:stä ja Samsungin Exynos 7420:stä siinä, että kaikki suoritinytimet ovat ARM:n Cortex-A53-mallia (neljän kellotaajuus on 2 GHz ja neljän muun 1,5 GHz). Exynoksessa ja Snapdragonissa käytetään neljää A53-ydintä ja neljää A57-ydintä.

Näytöksi P8:aan on valittu Japan Displayn 5,2-tuumainen IPS-paneeli, jossa ei ole lähdetty hurskastelemaan resoluutiolla vaan siinä on tyydytty Full HD -tarkkuuteen. Näyttö mahdollistaa lähes kehyksettömän designin eli näytön pitkille sivuille ei jää mustia "surureunoja", vaan koko ala saadaan hyödynnettyä tehokkaasti todellista näyttöä varten.Kamera on ollut Huawein keskeisin kehitysalue iPhone 6:ta muistuttavassa P8:n suunnittelussa. Puhelimessa on siirrytty klassisesta RGB-kennosta valkoisia pikseleitä sisältävään 13 megapikselin RGBW-kennoon, jollaisia on esitelty tähän asti teknologiademoina erilaisissa mobiilialan tapahtumissa. Valkoisten pikseleiden avulla värikohinan määrän luvataan pienenevän radikaalisti hämärässä otetuissa kuvissa, minkä lisäksi kuvista tulee aiempaa kirkkaampia. Huawei kertoi myös käyttävänsä isommalle yleisölle tuntemattoman Altekin kehittämää kuvasignaaliprosessoria. Kamera on tietysti varustettu optisella kuvanvakaimella.

P8:n rinnalle markkinoille on tulossa kookkaampi 6,8 tuuman näytöllä varustettu P8 max. Isompiin kuoriin on mahdutettu myös suurempi 4360 milliampeeritunnin akku.

Huawei P8 tulee myyntiin 499 euroa maksavana standardimallina, jossa tallennusmuistia on 16 gigatavua. Maksamalla satasen enemmän, käyttöönsä saa 599 euroa maksavan premium-version. P8 maxin 32 gigatavun mallin suositushinta on 549 euroa ja 64 gigatavun mallin suositushinta on 649 euroa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
136 € Bigbox
143 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
99 € DNA
196 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Honor Magic5 Lite – hinta laskenut -30%

Honor Magic5 Lite
119 € Power
139 € DNA
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Realme 11 Pro – hinta laskenut -22%

Realme 11 Pro
268 € Bigbox
308 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 343 €

Kommentit (7)

anttiheikki
anttiheikki

2

Jep, mulla on Ascend Mate 7 ja olen siihen erittäin tyytyväinen. Ensimmäinen kiina-puhelimeni! En ikävöi yhtään edellisiä Nexus 5 tai GalaxyIII! On kiinnostavaa tarkkailla Huawein uutuuksia.

Vastaa
samiaalto2
samiaalto2

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375:

Kylläpäs näitä iPhone 6-kopioita sateleekin

Asiallisia komentteja kiitos

Vastaa
Datanen
Datanen

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti anttiheikki:

Jep, mulla on Ascend Mate 7 ja olen siihen erittäin tyytyväinen. Ensimmäinen kiina-puhelimeni! En ikävöi yhtään edellisiä Nexus 5 tai GalaxyIII! On kiinnostavaa tarkkailla Huawein uutuuksia.

Päivityksiä tuskin vaan tulee yli vuoden verran. Huaweilla on tämä tökkinyt ja se ei ole hyvä asia nykymaailmassa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
k1ske (vahvistamaton)

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375:

Kylläpäs näitä iPhone 6-kopioita sateleekin

Saa olla kyl vähän jumalaton koivuhalko silmässä jos toi näyttää iPhonelta

Vastaa
Abcabc375
Abcabc375

7

Kopioi mikä kopio. Antennien saumakohdat samoissa kohdissa, samanlailla hiotut ja pyöristetyt reunat. Etukameran ovat sentään saaneet korvakaiuttimen toiselle puolelle.

Ei onneksi niin suora kopio kuin S6

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.