Tämä uusi ominaisuus täyttää iPhone 6s:n tallennustilan tuplasti edeltäjää nopeammin

Matti Robinson
11. syyskuuta, 2015 21:18

Kuten kerroimme aiemmin, niin uuden iPhone 6s:n edullisin versio täyttyy puolessa tunnissa 4K-videotallennuksella. 16 gigatavua riittää moneen, mutta nykyaikana se on varsin pieni määrä markkinoiden huippumallissa. MacRumors kertoo nyt toisesta uudesta ominaisuudesta, joka saa pohtimaan tallennustilan puutetta.
Myös tämä liittyy Applen esittelemään uuteen 12 megapikselin takakameraan. Uutuudessa on niin kutsuttu Live Photos -ominaisuus, joka tarkoittaa käytännössä tuttujen GIF-animaatioiden kaltaisia lyhyitä videoita. Kamera ottaessaa kuvaa ottaa samalla myös 3 sekunnin ajan videota, jotka näytetään kuvagalleriassa 3D Touch -painalluksella. Ongelma tässä on, kuten MacRumors huomioi, että tämä tapahtuu automaattisesti aina kuvaa ottaessa.
TechCrunchin Matthew Panzarinon mukaan uusi järjestelmä käyttääkin edeltäjään nähden noin tuplasti tilaa kuvan ja videon tallentamiseen. Panzarino selittää videolla, että Applen tekniikka ei koosta videokuvaa kokonaisista 12 megapikselin kuvista, vaan ainoastaan yhdestä täyden resoluution kuvasta ja monista vähemmän tallennustilaa vaativista kuvista, joten massiiviselta ongelmalta vältytään.
Sandiskin laskelmien mukaan 16 gigatavuun mahtuu noin 3500 kappaletta 12 megapikselin valokuvaa. Luonnollisesti iPhonessa ei kaikkea tätä ole kuville tarjolla, joten varoivainenkin arvio mahdollistaa vain noin 3000 kuvaa. Puolet tästä tilasta menee Live Photos -ominaisuuden käyttöön, joten tarjolla on enää 1500 kuvaa, joka varmasti riitää vähäksi aikaa. Mutta jos sattuu ottamaan edes vartin 4K-videokuvaa, niin tallennustilaa jää vain 750:lle kuvalle. Todennäköisesti tilanne ei ole läheskään näin hyvä, sillä mukaan ei ole laskettu asentamiasi sovelluksia tai musiikkikirjastoa.
Käyttäjä voi onneksi 4K-videoiden tapaan poistaa Live Photos -ominaisuuden käytöstä, oletuksena se on päällä. Toinen vaihtoehto on maksaa lisätallennustilasta puhelinta ostaessa 110 euroa (64 GB) tai 220 euroa (128GB) enemmän.

Lue myös nämä
Tägit
Apple tallennus Apple iPhone Live Photos
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.