Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Edullisimman iPhone 6s:n tila loppuu vain puolen tunnin videotallennuksen jälkeen

6
Puhelinvertailu


Apple esitteli keskiviikkona uudet iPhone -mallit. Kaksikko iPhone 6s ja iPhone 6s Plus päivittävät omppupuhelimen kamerat uudelle tasolle, mutta miten riittää tallennustila?

Sekä iPhone 6s:n että sen isoveljen iPhone 6s Plussan todennäköisesti suosituin versio on tänäkin vuonna edullisin 16 gigatavun malli. Useille tilaongelmaa ei välttämättä tule, mutta nykyajan huippupuhelinten mittakaavassa tallennustilan määrä on kieltämättä kovin vähäinen.

Nyt kun iPhonen videotallennuskin on nostettu uuden 12 megapikselin kamerasensorin avulla uuteen tarkkuuteen, niin tallennustilalle on entistä enemmän käyttöä. BGR laskeekin, että 16 gigatavun malli tallentaa vain noin 35 minuutin verran 4K-videota 30 kehyksen sekuntinopeudella.Tähän ei ole otettu huomioon mahdollisia sovelluksia, muita valokuvia ja videota tai musiikkia, jota puhelimeen on voitu tallentaa. Laskelmat on tehty 13 gigatavulla, jonka mukaan 3 gigatavua menee käyttöjärjestelmän ja esiasennettujen sovellusten piikkiin.

Mitä mieltä olette, onko 16 gigatavun mallissa nykymittapuulla tarpeeksi tallennustilaa?


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

manore
manore

1

Oman kokemuksen mukaa tilamäärä on huomattavasti rajoitetumpi. Realistinen vapaa tilamäärä parin "pakollisen" sovelluksen jälkeen on noin 6 Gt. Siihen ei sitten mahdukkaan enään montaa minuuttia videota.

Vastaa
delic
delic

2

Omasta mielestä tärkein kysymys on, että pitääkö kuvata sitä 4k videota, sen voi asetuksista vaihtaa. Jos sitä 4k videota ei mitenkään hyödynnä niin sama kuvata pienemmällä tarkkuudella eikä turhaan tuhlata paljon tilaa. Tuommoinen 4k video on hitaampi ladata mihinkään ja sen hyödyt on vähäiset jne.

Toki jos miettii niin kyllähän 35min videota on aika paljon myös. Mitä sitä laitetta niillä 4k videoilla täyttämään.

Käytössä 16gb malli ja ei sisällä juurikaan roskaa kun oikeesti miettii mitä tarvii ja mitä ei. Vanha 32gb oli täynnä no kaikkea mitä en koskaan oikeasti tarvi. Mitä enemmän tilaa sitä helpommin sen täyttää kaikella turhalla, hyvin on pärjänny, keskimäärin ylimääräistä vapaata tilaa on 2 gigaa.

Vastaa
WereCatf
WereCatf

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:

Omasta mielestä tärkein kysymys on, että pitääkö kuvata sitä 4k videota, sen voi asetuksista vaihtaa. Jos sitä 4k videota ei mitenkään hyödynnä niin sama kuvata pienemmällä tarkkuudella eikä turhaan tuhlata paljon tilaa.

Kuinka moni perusjantteri muka osaa ottaa tuollasta huomioon ja vaihtaa asetuksia? Suurin osa perusjanttereista käyttänee oletusasetuksia, eikä ikinä edes vilkase asetuksia kohti. Suurin osa perusjanttereista tuskin myöskään ymmärtää välittää sen tallennustilan koosta, kun vaan katsotaan puhelimen hintaa; aika monta kertaa tullut eteen ihmisiä, jotka valittaa tilan vähyydestä, kun ei voi ottaa enää uusia kuvia aamupalasta tmsp. ja laittaa Instagramiin, ja kukaan näistä ei oo ymmärtänyt sen puhelimen tallennustilan määrän merkitystä asiaan.

Vastaa
pentsu
pentsu

5

Mä taas mietin miksi tuon hintaiseen puhelimeen laitetaan ominaisuuksia joilla ei sitten oikeasti tee yhtään mitään. Jokainen turha ominaisuus näkyy kuitenkin hintalapussa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375:

Kukaan ei ole niin vajakki että ostaisi 16gb mallia, jos tarvitsee oikeasti enemmän muistia

Jos tarve yllättää niin voi toki ostaa uuden isompimuistisen mallin.
Eli ostaessa pitää tiedostaa että muistia ei muuten voi lisätä, eli pitää varautua tulevaan tarpeeseen.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:

Mä taas mietin miksi tuon hintaiseen puhelimeen laitetaan ominaisuuksia joilla ei sitten oikeasti tee yhtään mitään. Jokainen turha ominaisuus näkyy kuitenkin hintalapussa.

No jaa, kerrankin Apple on tehnyt niin ettei ole softa vivulla poistanut rautaominaisuutta "käytettävyyteen" vedoten. Tarkkaa videokuvauksta voi käyttää muuhunkin kuin ns perinteiseen "videokuvaamiseen".

Se on kyllä omituista että Applen käyttökokemusta pilataan pienellä massamuistilla. Pinet muistit yhtiöntuotteissa on toki olleet arkipäivää myös edellisen päälikön aikana.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja